Linkuri accesibilitate

Pompierii încearcă să stingă un incendiu după un bombardament într-una dintre zonele industriale din regiunea Harkov, Ucraina, 20 iunie 2022 (Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)
Pompierii încearcă să stingă un incendiu după un bombardament într-una dintre zonele industriale din regiunea Harkov, Ucraina, 20 iunie 2022 (Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)

Războiul din Ucraina | Aerodromul de lângă Odesa, bombardat. Înalt oficial ucrainean, reținut pentru spionaj

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 118 zi. Ucraina a acuzat Rusia de intensificarea bombardamentelor în est. Turcia a declarat că summit-ul de la Madrid nu este un termen limită pentru discuţiile privind candidaturile Finlandei şi Suediei la NATO.

09:22 21.6.2022

Rubla rusească se apropie de maximul din ultimii 7 ani față de dolar

Rubla rusească a urcat luni la cea mai ridicată valoare față de dolari din ultimii șapte ani, pe o piaţa valutară din Moscova susţinută de controale de capital şi de promisiunea viitoarelor plăţi de impozite la sfârşitul lunii, în timp ce guvernul şi-a prezentat noul buget, transmite Reuters

Rubla a crescut cu 1,2%, până la 55,75 faţă de dolar, atingând mai devreme 55,44, cel mai ridicat nivel atins de la începutul lunii iulie 2015.

Rubla a avansat cu 0,6% la 58,49 unităţi faţă de euro, apropiindu-se de cel mai ridicat nivel din aproape cinci ani, de 57,10 unităţi pentru un euro, atins în mai.

Moneda rusă, care a devenit anul acesta cea mai performantă monedă din lume, este susţinută de veniturile mari ale Rusiei din exporturile de mărfuri şi de o scădere bruscă a importurilor, împreună cu interdicţia ca gospodăriile să îşi retragă economiile în valută.

10:55 21.6.2022

Ministerul britanic al Apărării: Ucraina a utilizat cu succes rachetele antinavă Harpoon

Ucraina anunță prima utilizare cu succes a rachetelor antinavă Harpoon donate de Occident Forțele ucrainene au folosit pentru prima dată cu succes, pe 17 iunie, rachetele antinavă Harpoon donate de Occident, potrivit unui nou rapot al Ministerului britanic al Apărării,

„Ținta atacului a fost aproape sigur remorcherul rus Spasatel Vasily Bekh, care livra arme și personal pe Insula Șerpilor din nord-vestul Mării Negre. Distrugerea navei rusești într-o misiune de reaprovizionare demonstrează dificultatea cu care se confruntă Rusia atunci când încearcă să-și sprijine forțele care ocupă Insula Șerpilor”, se precizează în raportul citat.

11:05 21.6.2022

Regiunea Herson, conectată la televiziunile ruseşti

Armata rusă a anunţat marţi că a conectat întreaga regiune Herson la canalele de televiziune ruseşti, ce vor fi de acum accesibile „gratuit" în această regiune cucerită de Moscova în sudul Ucrainei, informează AFP.

„Specialişti din cadrul unităţilor de transmisie ale forţelor armate ruse au conectat şi reconfigurat pentru difuzarea de canale ruseşti ultimul dintre cele şapte emiţătoare de televiziune din regiunea Herson", a anunţat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Ministerul a precizat că circa un milion de locuitori ai regiunii au acum acces „gratuit" la principalele canale ruseşti, printre care cele ale grupului public de audiovizual VGTRK, care difuzează activ linia Kremlinului.

11:57 21.6.2022

Moscova spune că producția și comerțul de cereale sunt mai mari decât în trecut

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, afirmă că producţia de cereale şi nivelurile comerţului sunt mai mari decât în anii anteriori, subliniind că vor fi „mai multe cereale în lume”.

De asemenea, ea acuză „regimurile occidentale” că au comis „erori sistematice” şi au impus „sancţiuni ilegitime” care au perturbat pieţele financiare şi care ameninţă declanşarea foametei la nivel mondial.

„Reprezentanţii Occidentului folosesc fiecare platformă, inclusiv ONU, pentru a acuza Rusia că a redus cantitatea de cereale disponibilă pe piaţă prin acţiunile sale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG