Noi explozii în orașul rusesc Belgorod
Două explozii puternice au avut loc luni dimineață la Belgorod, un oraș rusesc aflat la nord de Ucraina, a declarat guvernatorul acesteia, potrivit BBC.
„Potrivit sediului operațional, nu există pagube sau distrugeri. Nu au fost victime", a declarat guvernatorul Viacheslav Gladkov pe Telegram.
Ministerul britanic al Apărării: Pierderi rusești mari în Ucraina
Ministerul Apărării al Marii Britanii a oferit o nouă perspectivă asupra amplorii pierderilor rusești în timpul invaziei Ucrainei.
Este probabil ca mai mult de un sfert din grupările tactice de batalione ruse trimise în conflict să fi fost „ineficiente de luptă”, consideră Ministerul Apărării în actualizarea sa zilnică.
Peste 120 de astfel de unități au fost implicate în invazia Ucrainei, a scris Ministerul Apărării pe Twitter. Aceasta a reprezentat aproximativ două treimi din întreaga putere de luptă terestră a Rusiei.
Ministerul britanica arată că unele dintre cele mai de elită unități din au suferit „cele mai înalte niveluri de uzură”, iar pentru a reconstrui aceste forțe Rusia va avea nevoie de ani buni.
Un convoi susținut de ONU va încerca să părăsească Mariupolul
Un convoi susținut de Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii va încerca luni să părăsească Mariupol, potrivit unui anunț făcut de consiliul orașului într-o postare pe Telegram, potrivit CNN.
„Sunt vești bune. Cu sprijinul ONU și al Crucii Roșii, astăzi au fost convenite două locații suplimentare pentru convoiul de evacuare care va părăsi Mariupol”, se arată în postare.
Civilii se vor aduna în mai multe zone de preluare stabilite în jurul orașului și apoi vor fi duși în două sate din apropierea orașului Berdiansk, din sudul Ucrainei, potrivit consiliului municipal.
Marea Britanie: Rusia folosește o fabrică de troli pentru dezinformarea despre război
Ministerul britanic de Externe a declarat duminică că Rusia foloseşte o fabrică de troli pentru a răspândi dezinformarea despre războiul din Ucraina pe reţelele de socializare şi pentru a viza politicienii din mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie şi Africa de Sud, transmite Reuters.
Marea Britanie a citat cercetări efectuate de experţi, finanţate de Regatul Unit, pe care nu le-a publicat.
Cercetarea a dezvăluit modul în care campania de dezinformare a Kremlinului a fost concepută pentru a manipula opinia publică internaţională despre invazia Rusiei în Ucraina, pentru a spori sprijinul pentru aceasta şi pentru a recruta noi simpatizanţi.
Facebook Forum