Linkuri accesibilitate

Civilii de la Azovstal au fost evacuați în siguranță

Războiul lui Putin | NATO avertizează că urmează „o şi mai mare brutalitate'' în Ucraina. Putin spune că victoria va fi a Rusiei

Războiul lui Putin în Ucraina a ajuns la cea de-a 74 -a zi. Evacuarea civililor de la Azovstal a fost încheiată cu success, după cum a anunțat chiar președintele Volodimir Zelenski. În Rusia, Putin se pregătește de parada de 9 mai.

Trupele de la Batalionul Azov de la Mariupol insistă că nu se vor preda niciodată forțelor ruse.

Rușii au continuat combardamentele. Oficialii ucraineni se tem că peste 60 de persoane după ce o bombă rusă a lovit sâmbătă o școală din estul Ucrainei.

Toți bătrânii, femeile și copiii au fost evacuați din combinatul Azovstal din Mariupol, au anunțat oficialii din Ucraina și Rusia. Operațiunea de salvare a început în urmă cu o săptămână, coordonată de ONU și Crucea Roșie, care deocamdată nu au confirmat informațiile .

Forțele armate ucrainene rezistă încă în catacombele combinatului, acesta fiind ultimul bastion care nu este sub controlul Rusiei.

Atacurile trupelor ruse au continuat sâmbătă în mai multe zone din Ucraina. Odesa, orașul-port din sud, a fost lovit de patru rachete de croazieră au lovit.

În orașul Sumî, în nordul Ucrainei, rușii au lovit cu rachete două locaţii.

De asemenea, forțele ruse au bombardat și regiunea Harkov.

08:37 8.5.2022

Preşedintele Zelenski: Peste 300 de persoane au fost salvate din combinatul Azovstal

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă noapte că peste 300 de civili au fost salvaţi din combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, obiectiv aflat sub atacul forţele ruse de câteva săptămâni, transmite AFP.

Într-un discurs difuzat în social media, preşedintele Zelenski a spus că autorităţile se vor concentra acum asupra evacuării răniţilor şi a medicilor, precum şi asupra coridoarelor umanitare pentru toţi locuitorii din Mariupol şi zonele din împrejurimile acestui oraş.

08:42 8.5.2022

Ucrainenii anunţă că au ucis sâmbătă 80 de ocupanţi şi au distrus zece unităţi de echipament militar rusesc

Forţele ucrainene au ucis 80 de ocupanţi şi au distrus zece unităţi de echipament militar rusesc în sudul Ucrainei la 7 mai, susţine Comandamentului Operaţional Sud, transmite Ukrinform.

„Forţele noastre de apărare au lovit peste 120 de ţinte ostile. Pierderile totale ale ocupanţilor în ultima zi sunt 80 de invadatori ruşi şi 10 unităţi de echipamente: un depozit de bărci, un sistem de rachete antiaeriene Tor, o dronă de recunoaştere Forpost doborâtă în dimineaţa deasupra regiunii Odesa, un vehicul de aterizare şi trei obuziere. La Stanislav, în regiunea Herson, inamicul a fost lipsit şi de un depozit de muniţii", se arată în raport.

08:51 8.5.2022

Marea Britanie oferă Ucrainei sprijin militar suplimentar

Marea Britanie a declarat că va oferi încă 1,6 miliarde de dolari ca sprijin militar Ucrainei, anunţul fiind făcut înaintea unui apel video planificat duminică de liderii G7 cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Noul angajament aproape dublează angajamentele anterioare ale Marii Britanii privind cheltuielile cu Ucraina, iar guvernul a spus că aceasta este cea mai mare rată a cheltuielilor pentru un conflict de după războaiele din Irak şi Afganistan, deşi nu a oferit detalii.

09:02 8.5.2022

Un camion de la „Uniți pentru Ucraina”, trimis cu ajutoare spre Harkov, a fost furat de ruşi

Vlad Gheorghe, fondatorul grupului „Uniţi pentru Ucraina”, a povestit într-un interviu pentru News.ro un episod dramatic din Ucraina: un camion cu ajutoare trimis din România a fost capturat de ruşi, a fost golit, însă şoferul ucrainean (etnic român) a scăpat cu viaţă pentru că avea paşaport românesc.

Vlad Gheorghe critică statul român pentru lentoarea cu care a acţionat în criza refugiaţilor.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG