Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Tăriceanu o amenință pe Dăncilă: „Dacă nu pot să ies președinte, măcar să ies de la guvernare.”


Romania- meme Tariceanu
Romania- meme Tariceanu

Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu este exact în acea perioadă a anului. Nu, nu este perioada de vacanțe, iulie-august, ci este perioada în care dumnealui dă ultimatumuri. Așa-s unii construiți.

​Noi, ceilalți, visăm la vacanță, am vrea să dăm pe gât o bere la plajă, să dăm o tură cu bicicleta printr-o pădure răcoroasă sau să dăm impresia că suntem fericiți. Dumnealui vrea să dea cu stângu-n dreptu’. Și reușește cu brio.

I-a dat un ultimatum Vioricăi Dăncilă. Până săptămâna viitoare, cucoana trebuie să vină la Călin cu o echipă guvernamentală mult mai competentă, cu un program de guvernare mult mai bun, poate și cu o coafură mai cool. Pe scurt, în câteva zile, Viorica trebuie să se prezinte la Călin cu un guvern mai competent decât al Japoniei și mai corect decât al Vaticanului. Băi, nea Căline, stai nițel, că e vacanță! Nu că PSD nu ar avea specialiști de Nobel, că are din belșug, dar acum sunt toți în slip la Mamaia sau Saint Tropez. Va trebui să te mulțumești cu Disco Teodorovici, care este competent cât tot executivul Suediei și arată mai bine decât toți “manechinii” de pe Fashion TV.

Tăriceanu amenință cu ieșirea de la guvernare. Reacția îngrijorată a clasei politice, ba chiar și a lui Iohannis, este una adecvată acestei amenințări și sună destul de elaborat: „Ete, fleoșc!” Până și Călin știe că acest guvern va rezista și dacă PSD, nu doar ALDE, îi retrage sprijinul. În forma asta guvernul Dăncilă slujește atât de bine interesele opoziției, încât mi-e că PNL și USR ar pune umărul în Parlament să nu cadă taman acum, în prag de prezidențiale. De fapt e un fel de guvern de uniune națională: îl vrea și opoziția, poate chiar mai tare decât cei care oficial îl susțin.

Deci nu prea văd, nea Căline, cu ce ai mai putea amenința, ca să te vezi susținut la prezidențiale de PSD-ALDE. Ai putea să ameninți SUA că România va ieși din NATO. Ai mai putea să-l ameninți pe Putin că ai o rachetă cu propulsie nucleară mai tare decât aia pe care o tot testează greșit la Arhanghelsk.

Noi am făcut o listă întreag cu amenințările pe care le-ai mai putea face. Fii atent!

Amenință-i pe cei de la Barcelona că Neymar chiar nu vrea să se întoarcă la echipă. Amenință-i, în același timp, și pe cei de la Paris Saint Germain că Neymar pleacă la Barcelona.

Amenință-l pe Donald Trump cu schimbări climatice care vor duce la răcirea globală.

Amenință-l pe Gigi Becali că nu ia campionatul nici anul ăsta. Pardon, asta e deja de râs. Amenință-l că va retrograda. Asta sună mai plauzibil.

Amenință-i pe moldoveni că nu le termini autostrada nici la Paștele Cailor.

Amenință Germania că România va crește producția de mașini și va ajunge până la finalul anului să-i depășească la nivel mondial.

Amenință-ți motocicleta că nu mai cazi cu ea.

Amenință-l pe Ion Iliescu că există Dumnezeu.

Și ultima amenințare, care credem că va da rezultat sigur, ameninț-o pe Viorica Dăncila că divorțezi și vrei să te insori cu ea. Cu asta, sigur o termini.

Și pe final, amenință-ne și pe noi, că ieși definitiv din politică. Mulțumim.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG