Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Top 10 motive pentru care Călin Popescu-Tăriceanu trebuie să candideze la prezidențiale


Campania este în toi. Și nu vorbim de campania de însămânțări pentru porumbul de toamnă sau de campania de udat floarea-soarelui care se va culege în septembrie, ci de campania electorală.

​Tăriceanu s-a făcut foc și pară pe madam Dăncilă că nu l-a desemnat candidatul PSD-ALDE la prezidențiale, tocmai acum la final de carieră politică. Așa că noi am încercat să realizăm un top al motivelor pentru care Tăriceanu ar trebui să candideze.

1) Primul, și cel mai important motiv, pentru care Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu trebuie să participe la alegerile prezidențiale, este că nu le va câștiga nicicum. Nouă ni se pare suficient. Dar vă vom demonstra, cu încă nouă super-argumente, că această candidatură este necesară.

2) Dacă va câștiga, fie și pentru o noapte, ca Geoană, va trebui să pronunțe în loc de celebra „Mihaela, dragostea mea!” numele a cinci soții cu care a fost de-a lungul prolificei lui cariere. Deci va face fericite mult mai multe femei decât a făcut Geoană, Iliescu, Cosntantinescu sau Băsescu la un loc. Vom avea instituția „fostei prime doamne” bine reprezentată.

3) A fost, în anii '90 șeful reprezentanței Citroen din România, deci nu o să atace în campanie multinaționalele, ca Liviu Dragnea.

4) Este brunet, tuns scurt și nu se pot face bancuri pe seama coafurii și inteligenței lui cum se fac despre alți candidați.

5) A fost un fel de pilot de raliuri, va merge cu viteză, va da în gropi și va termina cursa pentru Cotroceni înainte de sosire, cu cauciucurile făcute praf prin hârtoapele țării.

​6) E un politician care a existat doar prin relația tensionată cu Băsescu. Fără Băsescu nu s-ar fi remarcat nicicum. Candidând, îi dă șansa fostului Președinte să mai râdă un pic. Deci, vom avea spectacol de comedie garantat.

7) Prin participarea la alegeri, Tăriceanu le va da încă o șansă lui Iohannis și Barna să iasă în față pe subiectul justiției și statului de drept. Fără Tăriceanu, acest subiect ar fi fost mult mai slab în campanie.

8) Alături de Dăncilă îl ajută pe Barna să intre în turul doi, ceea ce îi va încurca grav socotelile lui Iohannis.

9) Este motociclist și nu are nevoie de antemergător la coloana oficială. Poate fi propriul lui antemergător de unde rezultă o economie de bani de la buget.

​10) Candidatura lui Tăriceanu este ca un punct final al unei generații de politicieni de dreapta sau centru-dreapta care au început bine, au continuat mediocru și au terminat lamentabil.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG