Linkuri accesibilitate

Tăriceanu pentru Roșia Today: ”Nu am ce face. M-au rugat fostele soții să candidez.”


Deși PSD și-a stabilit omul pentru prezidențialele din toamnă, ALDE insistă ca cele două partide să aibă un candidat comun în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

Conștient că fără sprijinul PSD ar avea la fel de multe șanse ca Gigi Becali să câștige Liga Campionilor, președintele Senatului și-a amintit că a rămas singur în lupta cu așa-zisul stat paralel și a bătut cu pumnul în masă.

​Tăriceanu le-a cerut partenerilor de guvernare să nu rectifice bugetul tăind bani de la Educație, Sănătate și Transporturi, ci taman de la serviciile secrete. Căci, nu-i așa, oricum serviciile se pot descurca cu mai puțini bani, că doar nu face SRI-ul autostrăzi. De ce toate acestea? Pentru că, este știut, ALDE a fost cel mai mare susținător al celor trei domenii, care în această guvernare s-au dezvoltat amețitor. Doar că PSD-ul trădează cauza sfântă pentru care ALDE a lucrat fără preget de trei ani încoace și ca un laș ce este, deturnează banii poporului spre servicii. Iar îngrijorarea domnului Tăriceanu este perfect motivată. Fără banii pierduți prin această rectificare Educația se va prăbuși, Sănătatea se va desființa, iar transporturile se vor face doar cu cai si măgari ca acum 150 de ani. Aproape că ne-a dat o lacrimă de duioșie văzând zbaterea ALDE pentru binele țării. În semn de sprijin și totală adeziune pentru cauză am dat și o dedicație muzicală la Radio Antena Satelor pentru domnul Tăriceanu și ALDE: „Pușca și cureaua lată/ Ce partid am fost odată.”

Încă nu se știe cât de serios este avertismentul lui Tăriceanu că ALDE va ieși de la guvernare dacă PSD va rectifica bugetul de capul său. Mai debrabă gestul pare să vizeze candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, văzută de ALDE drept un eșec anunțat încă din start. Sondajele arată că un candidat comun în persoana lui Tăriceanu ar avea șanse sporite să prindă turul doi, însă cine mai are timp de sondaje când toată țara fierbe pe subiectul criminalului de la Caracal?

Contactat de reporterii Roșia Today, Călin Popescu Tăriceanu ne-a declarat în exclusivitate: ”Nu aș vrea ca ALDE să facă jocul președintelui Iohannis și să fim acuzați că am intrat în horă cu dumnealui, așa cum se întâmplă în cazul PSD-ului. Fără modestie, am șanse mari să fiu mai competitiv în raport cu doamna Dăncilă. O prețuiesc ca gospodină, dar în materie de politică diferența dintre noi doi este ca cea dintre Lia Olguța Vasilescu și Cicciolina. O să lupt în continuare împotriva abuzurilor din Justiție, cu sau fără PSD, până când răul va fi tăiat de la rădăcină. Sper să intru pe ultima sută de metri în cursa pentru Cotroceni. M-au rugat fostele soții să candidez și o fac în special pentru ele. Eu îmi respect partenerele chiar și după divorț, nu ca PSD-ul care vrea să ne calce în picioare înainte de divorț.”

Rămâne de văzut dacă PSD va ceda șantajului ALDE sau Viorica Dăncilă își va continua, cu seninătatea politicianului amator, drumul spre culmea imposturii și a diletantismului.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu opiniile Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG