Linkuri accesibilitate

România a început producția de măști sanitare: Oficialii promit 500.000 de bucăți pe zi din aprilie


Mască sanitară - generic

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, duminică, începerea producție de măști sanitare în România de către compania Techtex, membră a grupului Taparo, și a arătat că, în cel mai scurt timp se vor produce 150.000 de măști pe zi, pentru ca numărul lor să crească și la 500.000 după jumătatea lunii aprilie.

„Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi - peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, a scris ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

Ministrul anunțase începerea producției de către o companie românească încă din ședința de guvern de joi, 26 martie.

„Am vorbit cu probabil prima mare companie privată care va începe producția de măști. Produce în momentul de față combinezoane, 1.000 de bucăți zilnic, dar de săptămâna viitoare, odată ce va fi instalată, la sfârșitul săptămânii, prima linie de producție automată a măștilor, va produce 150.000 de măști pe zi, adică va ajunge la 4 milioane de măști lunar, și din 15 aprilie va produce 500.000 de măști pe zi FFP2 și 100.000 de măști FFP3, așa că vom ajunge practic să producem 16-17 milioane de măști pe lună, vorbim de măști acreditate CE”, afirmase Virgil Popescu.

Reamintim că mai multe companii autohtone se reconvertesc, pe fondul crizei create de pandemia de coronavirus. După ce fost dependentă de materiale importate din străinătate în toți acești ani, România a decis să înceapă producția internă de măști sanitare și biocide.

„Cred că e momentul să repornim industria esențială în România. Vorbim de absolut orice, nu doar de materiale sanitare. În câteva zile vom produce măști de protecție în România", anunța Virgil Popescu, abia în momentul în care România trecea de 200 de cazuri de coronavirus.

Pentru dezvoltarea producției, ministrul a pus la dispoziție credite garantate de stat, dar a cerut ca firmele să vină cu capacitatea logistică de a-și aduce singure materialele necesare fabricării produselor finite.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG