Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Șapte motive pentru care n-am vrut să mă duc la vot, dar, până la urmă, mă duc


Uite că se încheie și cea mai anostă și penibilă campanie electorală din România ultimilor 50 de ani, dacă nu chiar mai mult. Dezbateri– zero. Afișe sau bannere electorale – 0,1. Ei, asta poate fi de bine. Măcar nu am mai distrus natura.


Cred că și campaniile din perioada ceaușistă erau ceva mai animate. Știu, veți spune că acolo nu era nimic de dezbătut, nimic de hotărât, nimic de ales și nimic de votat, în definitiv. Da, așa este. Dar să știți că, din ce țin eu minte, ceva agitație exista. Puțină, cu pene de curent și cozi la tacâmuri de pui, dar niște adunări populare imense prin județe tot se făceau, iar oamenii, chiar dacă nu erau deloc interesați, mergeau la vot de frică, că altfel le tăia din leafă. Deci, ceva bătaie de cap aveam. Ceea ce nu putem spune despre campania care tocmai se încheie. Uite, d-asta mi-a trecut prin cap chiar să nu merg deloc la vot. Pân’ la urmă am să mă duc, și iată de ce:

  1. Am zis să nu votez fiindcă duminica merg la grătar la mici cu prietenii. Dar ținând cont că punem grătarul chiar în curtea școlii, pe singurul spațiu verde care a mai rămas intact în cartierele comuniste din țara asta, o să mă duc să votez.

  1. Mă gândeam că Iohannis e neamț, iar în momentele de cumpănă ale istorie, ce facem noi, românii? Întoarcem armele împotriva nemților. Așa că vreau să refac scenariul de la Stalingrad și 23 August. Merg cu neamțul în primul tur și apoi întorc armele împotriva lui. O să mă simt ca unul care face istorie.

  1. Nu vroiam să votez pentru că nu mă hotărâsem: Care or fi fost mai proaste și mai păguboase pentru bugetul țării: filmele lui Mircea Diaconu sau firmele lui Dan Barna? Dar merg de frică să nu ajungă iar Vadim în turul doi. Știu, e imposibil, dar la fel părea și în 2000.

  1. Am zis că nu mai merg la vot când am văzut istericalele lui Andrei Caramitru din ultima vreme. Pe urmă am hotărât să merg tocmai ca să-l mai văd pe micuțul diavol tasmanian cum face spume.

  1. Am auzit că doamna Dăncilă a spus că scopul PSD este să câștige alegerile locale și parlamentare „de anul trecut”. Te pomenești că vor câștiga și alegerile europarlamentare care au fost în mai anul ăsta. Sau poate ne trezim cu Iliescu președinte după turul II din 1996. Aștia sunt în stare de orice. Așa că am să merg la vot, mai mult ca să nu câștige PSD alegerile din 20 mai 1990 la un scor mai mare decât cel și așa imens cu care le-au câștigat.

  1. M-am gândit să nu merg la vot ca să nu-l mai trezesc pe Iohannis din somn, că iar se apucă să vorbească o veșnicie, adică aproape trei minute, cu tot cu pauzele de aplauze. Dar merg numai ca să văd în ce rochie eclatantă mai apare doamna Carmen în seara câștigării celui de-al doilea mandat.

  1. Mi-am spus că nu mai votez fiindcă noi, românii, am fost privați de un mare român din politică: domnul Dan Diaconescu în Direct. Fără un așa justițiar, politica e goală. Dar mă duc fiindcă cred că în locul lui DDD avem totuși și chestii serioase în politică: batista de mătase a lui Rareș Bogdan, fruntea lui Mihai Tudose, și broșele lui Dăncilă.

În concluzie, n-am vrut, dar voi merge la vot chiar dacă totul e ca un film prost cu final cunoscut.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG