Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea pentru Rosia Today: „Cer dizolvarea PSD, NATO, DNA, Pușcăriei Rahova, Federației Române de Fotbal și a cifrei 3 ani jumate” 


Liviu Dragnea merge mai departe. Nu, nu este un titlul de docu-drama ticluit de cine știe ce ziariști de pe la BBC sau DW despre cea mai importantă mustață din istoria României recente.

Până la urmă, oameni valoroși cu mustață mai avem în politică. Vezi Rovana Plumb sau Maria Grapini. De data asta, Liviu Dragnea merge mai departe cu procesele prin care cere dizolvarea PSD și invalidarea Vasilicăi în postul de șefă de partid.

Văzând noi, cei de la Roșia Today, pe unde bântuie mintea și sufletul rupt în bucăți al lui Liviu, am hotărât să facem un interviu cu dumnealui.

Reporter: Ce urmăriți cu aceste procese, domnule Dragnea?

Liviu Dragnea: Urmăresc mai întâi de toate să mă mai scoată și pe mine prin oraș să mă plimbe pe la instanțe, că tare mi-e urât aci. Drept îi, văd lumea printre gratii, dar oamenii încă mă respectă. Mă adulează. Când trec cu mașina și ei mă zăresc la geamul dubei, imediat sar să-mi arate plăcuțele suedeze.

Rep.: OK! Vreți să mai spargeți rutina vieții de pușcărie.

L.D.: Da. Mai stau prin curte pe la Tribunal cu foștii prieteni, veniți și ei cu realizări notabile în domeniul corupției. Mai facem schimb de experiență, mai ne împărtășim experiențele.

Rep.: Deci pentru dumneavoastră ieșitul la instanță înseamnă mai mult socializare?

L.D.: Deci e cum ar fi un Instagram sau Facebook. La noi în dormitor mai avem și Tinder, dar asta-i altă poveste.

Rep.: Cum vedeți cursa electorală care este îm plină desfășurare?

L.D.: Mai întâi sper că realizați că eu am fost cel mai bucuros om din România și de pe mapamond auzind că a picat nenorocita și trădătoarea de Dăncilă...

Rep.: Vă rog! Măsurați-vă cuvintele! Aici suntem la Roșia Today, nu la ușa cortului.

L.D.: Scuze. Am fost bucuros când a picat doamna aia pe care aș numi-o exact cum a numit-o tot Facebook-ul și #REZISTUL timp de doi ani aproape. E bine așa? Deci eu am dat de băut la toată pușcăria când am văzut-o prăbușită pe trădătoarea asta. Vedeți că am ajuns să avem aceleași bucurii în politică cu alde #REZIST? N-ați fi crezut, este?

Rep.: Da, ciudat cum le mai întoarce viața. O s-ajungeți s-o susțineți și pe Kovesi în ritmul ăsta.

L.D.: De ce nu? Dacă mi-o arestează pe pavian, de ce nu?

Rep.: Revenind la cursa prezidențială, cum vedeți dezvăluirile despre Barna?

L.D.: Mă doare. Nu că a ciordit Barna, ci că e slab în meseria asta și ne face de râs. Dacă vrea să facă bani adevărați trebuie să intre în PSD. Plus că țin cu el în lupta cu Iohannis. Pe Iohannis îl urăsc aproape la fel de tare ca pe Vasilica.

Rep. Ce alt candidat mai vedeți cu șanse?

L.D.: Eu, îl voi vota pe Paleologu. Nu am dubiu. Păcat că nu candidează Pleșu, Șora, Heidegger sau Platon, că ei sunt moartea mea, ca oameni, ca eroi.

Rep.: Când ați devenit intelectual așa de rafinat? Platon, Heidegger?

L.D.: Exact când Viorica și-a dat brusc seama că ea este mult mai deșteaptă când a redevenit ea însăși, după ce m-au săltat pe mine. Să-i spuneți lui Brana că, dacă iese președinte, să vină la mine să-l învăț cum se umflă facturile de consultanță. Rețineți, noi nu furăm. Noi, eu și cu Barna, doar trecem pe o factură mai mult.

Rep.: În afară de PSD ce mai vreți să distrugeți în instanță?

L.D. Aș mai dizolva, PSD, NATO, DNA, Pușcăria Rahova, Federația Română de Fotbal și a cifra 3 ani jumate.

Rep.: Vă urăm succes!

L.D.: Mulțumesc și nu uitați, Vuie Miorica!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG