Linkuri accesibilitate

Atacul asupra Kievului a distrus mai multe ansambluri rezidențiale din oraș. Natali Sevriukova reacționează după ce casa sa a fost distrusă de o bombă.
Atacul asupra Kievului a distrus mai multe ansambluri rezidențiale din oraș. Natali Sevriukova reacționează după ce casa sa a fost distrusă de o bombă.

Rusia atacă Ucraina | Armata ucraineană apără Kievul. Bilanțul primei zile: sute de morți și răniți

În a doua zi a invaziei rusești din Ucraina, mai multe explozii au fost raportate vineri dimineață în capitala Kiev. Un bilanț al președinției ucrainiene, la mai puțin de 24 de ore de la startul atacului, arată că 137 de persoane au murit și peste 300 au fost rănite.

Exploziile și sunetul sirenelor antiaeriene s-au auzit pe parcursul nopții și în timpul zilei de vineri, la Kiev.

Capitala ucraineană se așteaptă la o nouă ofensivă majoră, trupele rusești pregătindu-se de noi atacuri din nord și din est, spun autoritățile ucrainene.

În tot acest timp, zeci de mii de oameni s-au îndreptat către granițe, ori s-au adăpostit la metrou din cauza noilor atacuri.

Armata ucraineană a anunțat că sunt recrutați acum și civilii peste 60 de ani.

În timp ce NATO a denunțat invadarea Ucrainei, iar țările occidentale au anunțat impunerea de noi sancțiuni, Moscova a susținut vineri că nu vrea să invadeze Ucraina, dar că nu acceptă ca țara vecină să fie condusă de „neo-naziști”.

Bilanțul primei zile de invazie este de 137 de morți și 316 răniți, potrivit președintelui ucrainean.

21:42 25.2.2022

Cenzorul comunicării din Rusia acuză Facebook de cenzură și limitează accesul rușilor la rețeaua de socializare

Arbitrul rus de comunicații Roskomnadzor a decis limitarea accesului la Facebook pe motiv că rețeaua de socializare americană cenzurează mass-media rusă și încalcă drepturile omului și ale cetățenilor ruși, potrivit AFP.​

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat Roskomnadzor a declarat că Facebook a ignorat cererile sale de ridicare a restricțiilor asupra a patru instituții de presă ruse de pe platforma sa: agenția de știri RIA, Zvezda TV al ministerului apărării și site-urile gazeta.ru și lenta.ru.

Nick Clegg, vicepreședintele pentru afaceri globale la Meta, care deține Facebook, a confirmat că rețeaua de socializare a refuzat o solicitare din partea autorităților ruse de a opri restricțiile impuse celor patru organizații media.

Moscova încearcă de câțiva ani să exercite un control mai strict asupra internetului.

Nu este încă clar ce vor implica restricțiile impuse de Rusia. Cu câteva luni în urmă, Moscova a încetinit viteza Twitter.

21:37 25.2.2022

NATO suplimentează trupele terestre ale forței rapide de reacție în România

Statele NATO au decis trimiterea unor trupe terestre ale forței rapide de reacție a NATO (NATO Response Force – NRF) în România, informează televiziunea publică din Germania, ARD.

21:26 25.2.2022

UE a decis în înghețarea bunurilor din străinătate ale lui Vladimir Putin și Serghei Lavrov. „Nucleara” SWIFT, amânată

Aceasta a doua etapă a sancțiunilor UE împotriva artizanilor invadării Ucrainei, după prima decizie luată în urmă cu o zi care vizează economia și finanțele Rusiei.

Miniștrii de externe UE reuniți vineri, 25 februarie, la Bruxelles au aprobat ambele pachete de sancțiuni.

În schimb, cei doi pot circula în Uniunea Europeană.

În schimb, UE continuă să nu aplice cea mai aspră dintre sancțiunile posibile: aceea de a decupla Rusia de la sistemul ​internațional interbancar SWIFT.

Până la acest moment, nu se știe dacă Putin și Lavrov au active pe teritoriul UE.

„Permiteți-mi să semnalez că singurii lideri din lume care sunt sancționați de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukașenko din Belarus și acum Putin din Rusia”, a spus șeful diplomației UE, Josep Borrell, citat de BBC.

21:17 25.2.2022

Avertismentul NATO

Rusia trebuie să înceteze agresiunea împotriva Ucrainei, iar Belarusul să nu mai fie complice, a spus vineri seară secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la o zi de la invadarea Ucrainei de către Federația Rusă.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG