Linkuri accesibilitate

Atacul asupra Kievului a distrus mai multe ansambluri rezidențiale din oraș. Natali Sevriukova reacționează după ce casa sa a fost distrusă de o bombă.
Atacul asupra Kievului a distrus mai multe ansambluri rezidențiale din oraș. Natali Sevriukova reacționează după ce casa sa a fost distrusă de o bombă.

Rusia atacă Ucraina | Armata ucraineană apără Kievul. Bilanțul primei zile: sute de morți și răniți

În a doua zi a invaziei rusești din Ucraina, mai multe explozii au fost raportate vineri dimineață în capitala Kiev. Un bilanț al președinției ucrainiene, la mai puțin de 24 de ore de la startul atacului, arată că 137 de persoane au murit și peste 300 au fost rănite.

Exploziile și sunetul sirenelor antiaeriene s-au auzit pe parcursul nopții și în timpul zilei de vineri, la Kiev.

Capitala ucraineană se așteaptă la o nouă ofensivă majoră, trupele rusești pregătindu-se de noi atacuri din nord și din est, spun autoritățile ucrainene.

În tot acest timp, zeci de mii de oameni s-au îndreptat către granițe, ori s-au adăpostit la metrou din cauza noilor atacuri.

Armata ucraineană a anunțat că sunt recrutați acum și civilii peste 60 de ani.

În timp ce NATO a denunțat invadarea Ucrainei, iar țările occidentale au anunțat impunerea de noi sancțiuni, Moscova a susținut vineri că nu vrea să invadeze Ucraina, dar că nu acceptă ca țara vecină să fie condusă de „neo-naziști”.

Bilanțul primei zile de invazie este de 137 de morți și 316 răniți, potrivit președintelui ucrainean.

06:23 25.2.2022

Rusia a invadat Ucraina în noaptea de miercuri spre joi, 24 februarie. Urmăriți desfășurarea evenimentelor în prima zi de atac.

06:24 25.2.2022

Explozii în Kiev, vineri dimineața

Mai multe explozii au fost raportate în capitala ucraineană Kiev sau în jurul acesteia.

Cel puțin o clădire de apartamente din capitala Ucrainei a fost grav avariată de o rachetă, un prim bilanț estimând trei persoane rănite.

O echipă CNN aflată în oraș a raportat că a auzit două explozii puternice în centrul Kievului și o a treia explozie puternică în depărtare.

Uniunea Europeană a anunțat noi sancțiuni pentru Rusia, care vizează sectorul financiar, energetic, transport, apărare și limitarea acordării de vize pentru elita din Rusia, a precizat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în primele ore ale zilei de vineri, la finalul reuniunii Consiliul.

Pachetul de sancțiuni include limitarea accesului Rusiei la „tehnologii importante de care are nevoie pentru a construi un viitor prosper – cum ar fi semiconductori sau tehnologii de ultimă oră”.

06:28 25.2.2022

Un avion rusesc ar fi fost doborât în Kiev

Apărarea antiaeriană a Kievului a oprit un raid aerian prin interceptarea mai multor rachete și doborârea unui avion rusesc, relatează BBC precizând însă că nu a putut verifica independent informația.

Un oficial din Ministerul ucrainean de Interne a declarat că aeronava s-a prăbușit în cartierul Darnitskii din Kiev.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a transmis pe Twitter că cel puțin trei persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare critică, „ca urmare a fragmentării unei rachete”. El a adăugat că imobilul a luat foc și că există riscul prăbușirii.

06:32 25.2.2022

Macron spune că a avut o convorbire „sinceră” cu Putin

Emmanuel Macron a declarat că l-a sunat pe președintele rus, Vladimir Putin.

Președintele francez spune că liderul ucrainean l-a rugat să îl contacteze pe Putin, deoarece ucraineanul nu reușea să-l contacteze.

Macron spune că l-a sunat pe Putin pentru a-i cere să oprească operațiunile militare și că apelul a fost „franc, direct, rapid”.

„Discuția telefonică a avut loc, de asemenea, pentru a-i cere lui V. Putin să discute cu președintele Zelenski, care ceruse acest lucru, pentru că nu reușea să dea de el”, a declarat Macron reporterilor după un summit UE la Bruxelles.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG