Linkuri accesibilitate

Start pentru un nou mandat. Iohannis: Trebuie să începem să vindecăm România de rănile adânci provocate de PSD și ALDE


Președintele Iohannis ș-a lansat în campania electorală la Consiliul Național al PNL

De la tribuna Consiliului Național al PNL, președintele Klaus Iohannis și-a lansat candidatura pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni cu un atac la coaliția de guvernare și subliniind nevoia de a reconstrui România.

„PSD a trădat votul oamenilor, niciodată nu s-a văzut acest lucru mai bine ca acum: legi pentru infractori și bani pentru clientelă”, „PSD a promovat incompetența ca politică de stat” sau „Guvernările PSD au dus statul în punctul de a eșua” - sunt câteva dintre atacurile directe la adresa coaliției de guvernare pe care șeful statului le-a lansat la Consiliul Național al PNL, unde și-a lansat al doilea mandat pentru Cotroceni.

Președintele Iohannis a mai spus că s-a luptat alături de liberali „pentru a stopa acest proces, pentru a reduce efectele dramatice ale infectării instituțiilor statului cu virusul incompetenței. A fost o luptă pe care am dus-o și la nivel european”.

Șeful statului a amintit și de cazul Caracal care „dezvăluie cât de grav este rezultatul politicii falimentare a PSD. PSD a trădat votul oamenilor. Niciodată nu s-a văzut acest lucru mai bine decât acum: eșec economic, legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă”.

Ce a mai spus Klaus Iohannis

 • Pe 26 mai am primit cel mai important mesaj din partea oamenilor, că ne susțin
 • Prin acțiunile mele, ale voastre, ale Opoziției parlamentare, dar mai ales prin mobilizarea cetățenilor am reușit să păstram nealterat cursul proeuropean, transatlantic și democratic al României
 • Românii vor ca asaltul la adresa statului de drept și a statului în ansamblu să înceteze
 • Noi avem obligația să repunem statul în matca sa și să redăm cetățenilor încrederea că instituțiile sunt eficiente. E ceea ce așteaptă românii de la președintele lor și de la PNL, partidul care a câștigat ultima rundă de alegeri și care, sunt convins, va câștiga toate alegerile
 • Din păcate nu există un buton magic care odată apăsat ar reseta statul român
 • Eu vreau să fac România puternică
 • Romania poate deveni puternică și funcțională cu două condiții majore:
 1. Reconstrucția statului pe fundamente corecte.
 2. O economie sănătoasă, cu creștere durabilă, sustenabilă. Pentru succesul dezvoltării României e obligatoriu să avem un mediu public orientat către cetățean și un mediu privat competititv
 • Sa spunem lucrurilor pe nume: este nevoie de un audit foarte aplicat al fiecărei instituții. Structurile învechite care nu-și mai au rostul nu mai au de ce să fie menținute
 • Oricât de eficient ar fi procesul de reformă instituțională, acesta nu va fi suficient fără o schimbare profundă de mentalitate. Aceasta nu se poate face fără educație.
 • Văd România educată ca o parte esențială a reconstrucție a statului român. O altă componentă esențială e mediul privat. Cât timp nu încurajăm inițiativa privată și investițiile nu putem vorbi de prosperitate. trebuie să încetăm să tratăm companiile private ca pe un dușman al țării cum fac PSD și ALDE.
 • Trebuie să începem vindecarea României de rănile adânci provocate de PSD și ALDE. Avem nevoie să fin deschiși către toți românii, din țară și diaspora.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG