Linkuri accesibilitate

O femeie stă în ploaie în mijlocul a ceea ce a fost cândva casa sa din Kramatorsk/Donețk.

Război în Ucraina | Demisia lui Putin, cerută la Moscova și Sankt Petersburg. Cadavre de civili torturați, găsite în teritoriile eliberate

Ziua 201 a invaziei: Rusia scoate din funcțiune infrastructuri critice ale Ucrainei, ca „răzbunare” pentru contraofensiva reușită a Ucrainei.

Principalele informații ale zilei

18:54 12.9.2022

Cadavre de civili cu semne de tortură în teritoriile eliberate de sub ocupație rusească

În teritoriile recent recucerite de la Harkov, forțele ucrainene găsesc cadavre de civili care prezintă semne de tortură, a declarat Inna Sovsun, deputată a parlamentului ucrainean.

Un reporter Telegraph a declarat vineri că poliția a exhumat două cadavre care prezentau semne de tortură în Hrakove, unul din cele peste 20 de orașe și sate pe care statul major al Ucrainei a spus că forțele sale le-au eliberat în ultimele zile.

Soldații ruși i-au forțat pe localnici cu câteva luni în urmă să îngroape cadavrele, care purtau haine civile.

23:27 12.9.2022

Putin și-a anulat întâlnirea cu generalii după înfrângerea de la Harkov

Vladimir Putin, care a schimbat comanda de două ori de la începutul războiului din Ucraina, nu mai vrea să-și vadă generalii, scrie The Moscow Times.

Președintele a amânat întâlnirile de la Soci cu conducerea Ministerului Apărării, după ce armata rusească a suferit la Harkov cea mai gravă înfrângere de la începutul războiului.

Timp de o săptămână, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să recucerească 3.000 de kilometri pătrați, a declarat duminică comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni.

După ce a spart frontul, armata rusă a părăsit în câteva zile teritoriul pe care îl capturase de aproximativ trei luni cu mii de victime.

23:05 12.9.2022

 Oficial militar american: forțele ruse în retragere au trecut granița înapoi în Rusia

Statele Unite spun că Rusia și-a abandonat „redutele” câștigate în apropiere de Harkov. Mulți soldați ruși în retragere au părăsit deja Ucraina, trecând peste graniță înapoi în Rusia, a declarat luni un înalt oficial militar american citat de Reuters.

„(...) Ucrainenii fac progrese în timp ce luptă pentru a elibera și revendica teritoriul din sud și est. Pe teren, în vecinătatea Harkovului, evaluăm că forțele ruse și-au cedat în mare măsură câștigurile ucrainenilor și s-au retras la nord și est. Multe dintre aceste forțe s-au mutat peste graniță, în Rusia”, a declarat oficialul militar american reporterilor, vorbind sub rezerva anonimatului, fără a oferi un număr precis al trupelor retrase.

22:01 12.9.2022

Cadavrele a patru civili torturați găsite în orașul Zalisnîcine, recent eliberat de sub ocupația rusească

Autoritățile ucrainene au găsit cadavrele a patru civili torturați în orașul Zalisnîcine, din regiunea Harkov, recent recucerit de trupele ucrainene, a declarat procuratura generală ucraineană, citată de The Guardian.

Un reporter Telegraph a declarat vineri că poliția a exhumat două cadavre care prezentau semne de tortură în Hrakove, unul din cele peste 20 de orașe și sate pe care statul major al Ucrainei a spus că forțele sale le-au eliberat în ultimele zile.

21:43 12.9.2022

Comandamentul militar al Federației Ruse a încetat să mai trimită noi unități în Ucraina

Comandamentul militar al Federației Ruse a încetat să mai trimită noi unități în Ucraina în urma contraofensivei ucrainene dramatice, a anunțat luni Statul Major al forțelor armate ale Ucrainei.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG