Linkuri accesibilitate

O femeie stă în ploaie în mijlocul a ceea ce a fost cândva casa sa din Kramatorsk/Donețk.
O femeie stă în ploaie în mijlocul a ceea ce a fost cândva casa sa din Kramatorsk/Donețk.

Război în Ucraina | Demisia lui Putin, cerută la Moscova și Sankt Petersburg. Cadavre de civili torturați, găsite în teritoriile eliberate

Ziua 201 a invaziei: Rusia scoate din funcțiune infrastructuri critice ale Ucrainei, ca „răzbunare” pentru contraofensiva reușită a Ucrainei.

Principalele informații ale zilei

23:27 12.9.2022

Putin și-a anulat întâlnirea cu generalii după înfrângerea de la Harkov

Vladimir Putin, care a schimbat comanda de două ori de la începutul războiului din Ucraina, nu mai vrea să-și vadă generalii, scrie The Moscow Times.

Președintele a amânat întâlnirile de la Soci cu conducerea Ministerului Apărării, după ce armata rusească a suferit la Harkov cea mai gravă înfrângere de la începutul războiului.

Timp de o săptămână, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să recucerească 3.000 de kilometri pătrați, a declarat duminică comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni.

După ce a spart frontul, armata rusă a părăsit în câteva zile teritoriul pe care îl capturase de aproximativ trei luni cu mii de victime.

23:05 12.9.2022

 Oficial militar american: forțele ruse în retragere au trecut granița înapoi în Rusia

Statele Unite spun că Rusia și-a abandonat „redutele” câștigate în apropiere de Harkov. Mulți soldați ruși în retragere au părăsit deja Ucraina, trecând peste graniță înapoi în Rusia, a declarat luni un înalt oficial militar american citat de Reuters.

„(...) Ucrainenii fac progrese în timp ce luptă pentru a elibera și revendica teritoriul din sud și est. Pe teren, în vecinătatea Harkovului, evaluăm că forțele ruse și-au cedat în mare măsură câștigurile ucrainenilor și s-au retras la nord și est. Multe dintre aceste forțe s-au mutat peste graniță, în Rusia”, a declarat oficialul militar american reporterilor, vorbind sub rezerva anonimatului, fără a oferi un număr precis al trupelor retrase.

22:01 12.9.2022

Cadavrele a patru civili torturați găsite în orașul Zalisnîcine, recent eliberat de sub ocupația rusească

Autoritățile ucrainene au găsit cadavrele a patru civili torturați în orașul Zalisnîcine, din regiunea Harkov, recent recucerit de trupele ucrainene, a declarat procuratura generală ucraineană, citată de The Guardian.

Un reporter Telegraph a declarat vineri că poliția a exhumat două cadavre care prezentau semne de tortură în Hrakove, unul din cele peste 20 de orașe și sate pe care statul major al Ucrainei a spus că forțele sale le-au eliberat în ultimele zile.

21:43 12.9.2022

Comandamentul militar al Federației Ruse a încetat să mai trimită noi unități în Ucraina

Comandamentul militar al Federației Ruse a încetat să mai trimită noi unități în Ucraina în urma contraofensivei ucrainene dramatice, a anunțat luni Statul Major al forțelor armate ale Ucrainei.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG