Linkuri accesibilitate

SUA au înființat Forțele Spațiale, în cadrul armatei


Forțele Spațiale sunt cea de-a șasea ramură a armatei americane.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat o lege prin care au fost create Forțele Spațiale. Acestea vor fi a șasea ramură a armatei americane și intră în competiție cu China și Rusia, a explicat Pentagonul.

„Spațiul este cel mai nou domeniu de luptă al lumii. Între amenințări grave la securitatea noastră națională, superioritatea americană în spațiu este absolut vitală. Avem un avantaj, dar nu îndeajuns. Dar în curând vom fi mult mai avansați”, a explicat președintele Donald Trump, la semnarea National Defense Authorization Act (NDAA), prin care s-a oficializat înființarea Forțelor Spațiale.

Aceasta va fi cea mai nouă ramură a forțelor armate americane, după ce președintele Harry Truman a înființat Forțele Aeriene, în 1947.

Pentagonul a explicat, într-un comunicat de presă, că schimbările tehnologice din ultimii 70 de ani „au transformat caracterul activităților spațiale”. China și Rusia au făcut din spațiu o nouă arenă „și facem din nou ceea ce este necesar să ne menținem avantajul competitiv”, a mai explicat Pentagonul.

Forțele Spațiale vor fi înființate în cadrul Forțelor Aeriene și vor porni cu 16.000 de militari ai Forțelor Aeriene. La comandă a fost numit generalul de aviație John Raymond.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG