Linkuri accesibilitate

Trump vizită la granița cu Mexicul: De ce nu mai pot primi americanii noi emingrați


Donald Trump vorbindu-le jurnaliștilor în timpul vizitei sale la granița cu Mexicul

Președintele american Donald Trump a spus în timpul incursiunii sale la granița de sud a SUA că Statele Unite sunt „pline” și nu mai au capacitatea să primească imigranți.

Președintele american Donald Trump a vizitat granița cu Mexicul, declarând că Statele Unite sunt „pline” și nu mai au capacitatea de a primi imigranți. În timpul vizitei de vineri în micul oraș californian Calexico, Trump a repetat că Statele Unite s-ar confrunta cu o situație de urgență la granița sudică. La o întâlnire cu polițiștii de frontieră, președintele american a afirmat că imigranților trebuie să li se spună să se întoarcă de unde au venit. În ciuda declarațiilor președintelui despre o stare de urgență, Congresul a refuzat să aprobe finanțare pentru construcția unui zid la granița cu Mexicul, una din principalele promisiuni electorale ale lui Trump.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat recent că 4.000 de persoane suspectate de terorism intră în țară ilegal și că cea mai vulnerabilă frontieră e cea de la sud. Totuși, vulnerabilitatea frontierei cu Mexicul nu o face și sursă de terorism, pentru că o altă oficialitate a administrației a declarat că în anul fiscal 2018 doar circa 12 persoane suspectate de terorism au încercat să intre ilegal la acea frontieră, nu 4.000. Dar criza umanitară de la frontieră există și actualele structuri nu-i fac față.

Liderul majorității republicane din Senat a caracterizat potențialul închiderii frontierei dintre SUA și Mexic ca fiind “catastrofal”. Președintele a recunoscut că ar fi serioase consecințele asupra economiei, dar a spus că pentru el securitatea este mai importantă. Anunțul neașteptat al președintelui a creat panică în cercurile de afaceri din Statele Unite.

XS
SM
MD
LG