Linkuri accesibilitate

Roșia Today: „Noi, românii, avem o singură șansă ca să scoatem capul în lume - videochatul! 


Viorica Dăncilă, „în exclusivitate” pentru Roșia Today

Într-o țară în care industria locală a fost pusă la pământ, iar firmele din IT sunt în mare parte multinaționale, economia „duduie” pe spatele măririi salariilor din sectorul bugetar și implicit pe spatele creșterii consumului.

Sigur, minunea va ține până se termină banii. Dincolo de competența guvernului, românii au totuși un motiv de mândrie: industria de videochat!

Suntem lideri detașați în domeniu, cu afaceri anuale de peste 100 de milioane de euro. Dacă americanii se mândresc cu firme ca Google, Facebook sau Apple, coreenii cu Samsung, iar nemții cu Mercedes si BMW, românii au descoperit industria de nișă care li se potrivește perfect, indiferent de partidele aflate la guvernare si de crizele economice.

Patronii din domeniu inovează și sunt receptivi la cerințele clienților investind în sedii ultra luxoase dotate cu aparatură de filmare ca la Hollywood. Angajatele îl studiază pe Freud, citesc cărți de psihologie și de interpretarea gesturilor, vorbesc două , trei limbi straine, devenind astfel din ce în ce mai rafinate. Dacă și guvernul Dăncilă ar fi măcar pe jumătate la fel de performant ca antreprenorii din industria de videochat, România ar avea o șansă bună să scape din plutonul codașelor Europei.

Reporterii Roșia Today au vorbit, sub protecția anonimatului, cu două studente la Medicină care se întrețin pe timpul facultății lucrând într-un studio de videochat. Iată ce ne-a declarat una dintre acestea:Spre deosebire de politicieni, eu fac munca asta din pasiune, nu ca să mă îmbogățesc. Culmea este că de multe ori nici nu-i nevoie să mă dezbrac. Vorbele conteză mult în meseria noastră. Am și clienți din România, dar mai puțini. De obicei mă caută bărbați stresați, care fie au probleme acasă, în familie, fie sunt anchetați de DNA, fie pur și simplu vor să alunge singurătatea. Părerea mea este că noi, românii, avem o singură șansă ca să scoatem capul în lume: videochatul! La asta ne pricepem cel mai bine, la abureală cu tentă erotică!”.

Chestionată în legătură cu perspectivele industriei românești de videochat, premierul Viorica Dăncilă s-a arătat deschisă față de orice propuneri venite din partea antreprenorilor. „Consider că România poate deveni un fel de etalon, un fel Google în domeniul afacerilor de gen. Cu toate astea, personal sunt nemulțumită de faptul că nu lucrează mai mulți bărbați în studiourile de videochat. Avem bărbați frumoși, deștepți și talentați. De exemplu pe ministrul Eugen Teodorovici l-aș vedea muncind la o firmă din asta după ce pică guvernul meu. Nu e nimic rușinos. Dacă arăți ca Eugen și știi limba engleza mai bine ca Lia Olguța Vasilescu, de ce să nu efectuezi această activitate? Personal nu am urmarit, dar mi-a spus un coleg de partid înainte de a intra în puşcărie că trebuie să lăsăm videochatul sa se dezvolte că acest domeniu ne va aduce fonduri mai multe şi mai sigure decât UE. Cred că are dreptate. În plus, societatea s-ar relaxa, nu ar mai face mitinge fără rost ca ăla de ieri, nu s-ar mai interesa de justiţie şi alte chestiuni neimportante”, ne-a mărturisit, în exclusivitate, Viorica Dăncilă.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu corespund, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG