Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Chiar dacă e la Rahova, Dragnea continuă să-și terorizeze colegii aflați în libertate


Vitejii din PSD încep să-și spună poveștile. Sunt triste și pline de abuzuri la care au fost supuși ani buni. Au prins curaj la câteva luni de la exmatricularea şefului clasei. În vocile lor se simt traume vechi, care îi macină încă.

Viorica face mari eforturi de reintegrare în societate. Îi vine greu printre oameni. Încă se trezește noaptea și așteaptă să-i sune telefonul. Pe Iordache îl iau transpirațiile reci și încă nu s-a dezobișnuit să se uite în spate, cu teamă.

​Fantoma lui Livache bântuie sedii de partid, străbate munți, văi și îngheață inimi de lideri locali și primăruși încă neadaptați la libertate. Din atelierul auto de la Rahova, Dragnea își reface treptat musculatura cu care a siluit o țară. Demersul lui Dragnea în justiţie prin care pune umărul la destabilizarea şi mai puternică a partidului pe care l-a condus personal este un semn clar că nu este cuprins de remuşcări, nu acceptă situaţia şi nu-i dispus să uite. Semnalul acesta pare să sune ca ameninţarea lui Lăpuşneanu: De mă voi scula pe mulţi am să popesc şi eu. Rămâne de văzut pe câţi, fiindcă peste trei ani nu se ştie ce va mai rămâne din marele partid şi cine vor fi cei care îl vor conduce.

Dacă, peste noapte, Viorica Dăncilă se retrage la liceul din Videle să predea caligrafia, Marian Oprişan se înscrie în PNL ca şofer al lui Rareş Bogdan, Stănescu iese la pensie de oftică, iar Florin Iordache se călugăreşte singur, pe cine mai popeşte fostul şef de partid? Poate pe Gabi Firea, numai că pe ea o va popi electoratul la alegerile din iunie. Că bine a mai condus Bucureştiul.

Aceste reacţii de scuturare a jugului de către foştii sclavi ai boierului sunt amplificate de dărâmarea rapidă a celor mai importante idei si strategii pe care Dragnea le-a susţinut frenetic până la inconştienţă cu concursul aceloraşi sclavi deveniţi acum oameni liberi. În replică el anunţă probabila dezintegrare a PSD în cazul în care noua conducere a PSD va fi legalizată şi înscrisă în registrul partidelor. De fapt nu anunţă ci, mai degrabă, o sugerează, şi-o doreşte.

Practic, orice spun Viorica, Iordache și alți neînfricați din PSD-ul de azi va fi folosit împotriva lor la procesul pe care Livache îl va organiza după eliberare. Indiferent de ce legi ale justiției se vor modifica, ei sunt deja condamnați la uitare pe viaţă. Procesul se va judeca la tribunalul rateurilor politice şi va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a lui Codrin Ştefănescu.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG