Linkuri accesibilitate

USR sesizează DNA privind semnături falsificate pentru Gabriela Firea și Daniel Florea


Prezentarea candidaților PSD pentru primăriile de sector din București

USR a depus o plângere la DNA și la Poliția Capitalei în care acuză mai mulți angajați ai Primăriei Sectorului 5 de falsificarea de semnături pentru înscrierea candidaturilor Gabrielei Firea și a lui Daniel Florea în alegerile locale.

Mai exact, USR afirmă că datele unor oameni cu condiții precare ar ajunge la funcționari publici care le-ar falsifica semnăturile și le-ar folosi pe listele depuse la Autoritatea Electorală Permanentă.

Președintele PLUS București, Vlad Voiculescu, a distribuit duminică seară un clip de pe Youtube care ar arăta angajați ai Primăriei Sectorului 5 care ar falsifica semnături pentru Firea și Florea.

„Furtul (=peseditul) este în firea lor!

La primărie DFectă a Sectorului 5, oameni plătiți din bani publici falsifică semnături de zor pentru PSD, Florea și Firea.

Aceasta este imaginea tragică a administrațiilor locale din București conduse de baroni.

Alianța USR PLUS va depune mâine plângere penală împotriva PSD, a primarului Daniel Florea și a tuturor persoanelor care apar în acest video. Infracțiunile comise sunt fals, uz de fals, delapidare (folosirea resurselor primăriei in scopul personal și de partid) și abuz în serviciu", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Depunerea plângerii penale a fost confirmată și de consilierul general Octavian Berceanu.

"Folosirea ilegală a datelor cu caracter personal în procesul electoral a devenit o practică tolerată de AEP, DNA și DIICOT. Datele oamenilor cu condiții precare ajung la funcționarii publici organizați în grupuri infracționale, care le falsifică semnăturile și le folosesc pe listele depuse la Autoritatea Electorală. Așa se fură alegerile în România 2020! (...)

O structura de crimă organizată preia datele noastre, probabil de la Direcția Generală de Evidența a Persoanelor a Municipiului București și le folosește pentru constituirea listelor de susținători, necesare în competiția electorală. Beneficiarii sunt primarii din București, consilierii locali și generali. Cazul e cunoscut, dar tolerat de AEP, DIICOT și DNA. (...)

E subiectul sesizărilor pe care le-am trimis către Direcția Nationala Anticorupție și DGPMB privind crimă organizată, instituirea unui grup infracțional, una dintre fabricile de semnături false pentru alegerile locale ale PSD, respectiv sectorul 5 și Primăria Generală", a arătat consilierul general din partea USR, citat de Hotnews.

Este a doua plângere penală cu care se alege primarul Sectorul 5, Daniel Florea, în campania pentru alegerile locale.

Nicușor Dan, candidat susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, a mai depus o plângere penală, pe 22 iunie, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureșt, unde a depus o plângere împotriva primarului sectorului 5, a șefului Poliției locale a sectorului 5 și a șefului Companiei de salubritate a sectorului 5, pentru incidentele de la conferința sa de presă de joi, 18 iunie.

La acțiunea de pe 18 iunie au fost folosiți bani publici și angajați ai serviciului public de salubritate pentru a împiedica organizarea unei conferințe de presă. Nu vrem să rămână doar la tulburarea liniștii publice și la sancționarea unor șoferi care au claxonat. Vinovați sunt primarul Sectorului 5, șeful Poliției Locale a Sectorului 5 și șeful companiei de salubritate, companiei publică a Sectorului 5. Infracțiunile sunt delapidare și abuz în serviciu alături de tulburarea liniștii publice”, a precizat Nicușor Dan.

Și USR a făcut plângere la DNA pe numele Gabrielei Firea şi a lui Daniel Florea, după perturbarea conferinţei lui Nicuşor Dan, cei doi fiind acuzați de abuz în serviciu şi de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Reamitim că, în timp ce Nicușor Dan vorbea în strada Progresul din Sectorul 5, mașinile de gunoi ale Primăriei Sectorului 5, inscripționate cu inițialele primarului Daniel Florea, au făcut repetate tururi în jurul locului de desfășurare a conferinței, unde și-au ambalat motoarele și au claxonat puternic, iar la un moment dat o mașină care dezinfectează străzile a trecut și i-a stropit pe jurnaliști.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG