Linkuri accesibilitate

Vaccinul Johnson&Johnson a fost aprobat oficial în SUA. Primul ser administrat printr-o singură doză


Serul Johnson & Johnson va fi administrat printr-o singură doză / Imagine generică
Serul Johnson & Johnson va fi administrat printr-o singură doză / Imagine generică

Vaccinul produs de Johnson&Johnson, primul vaccin din lume care va fi administrat printr-o singură doză, a fost aprobat în regim de urgență de FDA în Statele Unite.

Compania Johnson&Johnson ar urma astfel să livreze 20 de milioane de doze de ser până la sfârşitul lunii martie.

Sunt veşti foarte bune. Avem oportunitatea să imunizăm şi mai mulţi oameni cât mai repede posibil împotriva acestei pandemii cumplite”, a declarat, sâmbătă, Francis Collins, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică din SUA, care îi îndeamnă pe americani să aibă încredere în campania de vaccinare:

Am avut două vaccinuri cu autorizaţii de urgenţă. Acum avem trei. Cred că ideea de bază ar fi, indiferent de vaccinul care ţi se oferă, să îl iei. Sunt toate foarte sigure. Iar cel mai important pe care putem să îl facem acum este să ne vaccinăm”, a mai spus specialistul, citat de agențiile de știri.

Conform testelor clinice efectuate până acum, s-a dovedit că vaccinul a avut o eficienţă de 86% în SUA şi de 82% în Africa de Sud.

22.000 de persoane au fost vaccinate cu Johnson & Johnson în timpul studiilor clinice.

Particularitățile serului produs de Johnson&Johnson

Spre deosebire de celelalte vaccinuri aprobate până acum în SUA și în Uniunea Europeană, Johnson & Johnson va fi administrat printr-o singură doză. Alte vaccinuri, inclusiv cele ale Pfizer/BioNTech şi Moderna, precum şi cele dezvoltate de Oxford-AstraZeneca şi Novavax, sunt administrate în două doze.

Vaccinul este avantajos în privința transportului și a depozitării deoarece poate fi ținut la frigider și nu la congelator.

Potrivit BBC, cele mai multe comenzi pentru vaccinul Johnson & Johnson sunt făcute prin programul Covax, condus de Organizația Mondială a Sănătății. Uniunea Europeană a comandat 200 de milioane de doze, în timp ce Marea Britanie 30 de milioane.

Statele membre ale Uniunii Europene și-au propus să vaccineze minim 70% din populația adultă până la vară.

Johnson & Johnson va distribui la nivel global un miliard de doze de vaccin până la finalul anului, după cum a anunțat directorul Paul Stoffels.În baza studiilor clinice, am depus o cerere de autorizare în regim de urgență în SUA și pentru o autorizare condiționată de punere pe piață în Europa”, a spus Stoffels, care a precizat că în paralel a mărit capacitatea de producție în SUA, în Europa și Asia.

Dincolo de avantajul transportului și depozitării, produsul Johnson & Johnson are și dezavantaje în comparație cu celelalte două vaccinuri de acest tip. A înregistrat o rată de 66% de prevenire a infecțiilor moderate până la severe într-un studiu realizat la nivel mondial. Acest lucru a fost anunțat chiar de reprezentanții companiei producătoare, Johnson & Johnson.

XS
SM
MD
LG