Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă, întrebată dacă l-ar grația pe Dragnea: „Doamne ferește!”


Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu pentru Adevărul, că PSD este „întristat” de demersurile lui Liviu Dragnea de a dizolva partidul. Întrebată dacă, în cazul în care ar ajunge președintele României, l-ar grația pe fostul lider al PSD, Viorica Dăncilă a răspuns: „Doamne ferește!”.

„Nu e o decizie a fostului preşedinte care să ne bucure, e o decizie care ne întristează. Sunt convinsă că nu se va ajunge la acest lucru pentru că am îndeplinit toate condiţiile legale. Nu am mai discutat cu domnul Dragnea dinainte de a fi arestat. Nu ştiu care sunt considerentele pentru care face acest demers“, a spus Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Adevărul.

Viorica Dăncilă a precizat că nu a mai vorbit cu fostul lider al PSD după ce a fost arestat.

Întrebată dacă, în cazul în care ar ajunge președintele țării, l-ar grația pe Liviu Dragnea, șefa Guvernului a spus scurt: „Doamne ferește, nici nu se pune problema. Nu!”

Fostul lider al PSD a făcut apel față de decizia Tribunalului București de confirmare a noii conduceri PSD, stabilite la Congres. Dosarul este pe rolul Curții de Apel București, iar până în prezent nu a fost stabilit un termen de judecată, portivit Mediafax.

Liviu Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului București prin care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată.

În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii.

Premierul Dăncilă a mai precizat că, în cazul în care trece moțiunea de cenzură, nu va demisiona, dar îi va cere președintelui Iohannis să numească cât mai repede un nou șef al Guvernului.

Nu voi demisiona, dar îi voi solicita să facă o nominalizare cât mai rapidă pentru un nou Guvern. Eu cred că Președintele ar trebui să facă o nominalizare cât mai repede dacă vrea să dea dovadă de bună credință și că vrea să schimbe acest guven „eșuat”, cum îi spune el”, a spus Viorica Dăncilă, pentru Adevărul.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG