DIICOT ia în calcul analize genetice în cazul Luizei Melencu la alte laboratoare din țară sau chiar străinătate

Procurorii iau în calcul să apeleze la Institutul Național de Criminalistică sau la o instituție din străinătate pentru a realiza noua expertiză genetică în cazul Luizei Melencu, în condițiile în care INML nu a putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure.

"Nu am decis dacă noua expertiză genetică va fi făcută în țară sau în străinătate. INML a dat raportul final de expertiză în cazul Luizei, neputând extrage ADN-ul. Atunci ne gândim să apelăm la instituții internaționale sau la Institutul Național de Criminalistică pentru a face cea de a doua expertiză", a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, pentru HotNews.ro.

Analizele INML nu au fost concludente până acum. Cele care au făcut măsurători antropologice au identificat oase ale unei tinere de până în 18 ani, cât avea Luiza, însă analiza genetică a fost declarată neconcludentă. Este vorba despre fragmente de oase găsite într-o lizieră de la marginea orașului, aproape de casa lui Dincă, unde principalul suspect le-a indicat anchetatorilor că s-ar afla rămășițele trupului Luizei.

Mama Luizei a declarat că nu va coopera cu noua analiză genetică prin recoltarea de noi probe de ADN de la ea. Monica Melencu bănuieşte că se încearcă închiderea cazului Luizei. Femeia este de părere că anchetatorii vor să „planteze” noile probe în oasele găsite la lizieră, pentru a declara cazul Luizei închis.

Procurorii au mers, luni, acasă la mama Luizei pentru prelevarea de ADN pentru noi expertize genetice, însă Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul. În aceste condiţii, anchetatorii au obţinut de la Tribunalul Bucureşti autorizare, iar marţi ar urma să preleveze probele.

Îți mai recomandăm Cazul Caracal: Mama Luizei Melencu refuză să dea noi probe biologice. Familia acuză autoritățle că încearcă închiderea rapidă cazului