„Resetarea statului român, deschiderea căii spre România normală se poate face într-un singur fel: prin vot! Numai prin vot românii pot alege o conducere democratică în adevăratul sens al cuvântului, numai prin vot ne putem elibera de rămășițele comunismului și de un PSD care a inhibat dezvoltarea României”, a spus șeful statului, prezent la reuniunea Ligii Aleșilor Locali ai PNL.
Președintele Iohannis a mai precizat că garanția libertății este reprezentată de momentul în care fiecare cetățean are ștampila de vot în mână. El a atras atenția că democrația „nu este un bun câștigat pentru toate timpurile, se câștigă foarte greu”, iar România a obținut-o „prin jertfă de sânge”.
„Ne-am câștigat libertatea. Am instaurat democrația în România în ultimii 30 de ani, dar așa un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD. Pesediștii sunt o forță politică care din păcate a inhibat în perioade importante dezvoltarea României. Fără PSD am fi fost mult mai departe”, a mai spus Klaus Iohannis.
Președintele Iohannis a explicat în fața celor aproximativ 5.000 de membri ai PNL, primari, președinți de consilii județene, parlamentari și simpatizanți, prezenți la Sala Polivalentă, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali PNL, că PSD nu a fost învins după europarlamentare, pentru că „este un partid imens”, dar care poate fi înfrânt doar prin vot.
„Din acest motiv suntem în război impotriva PSD care a încercat să acapareze întregul stat, toate sistemele. PSD a atacat nu doar marile sisteme publice, nu doar democrația românească, PSD i-a atacat pe români”, a mai spus el.
De asemenea, Klaus Iohannis a menționat că este pentru prima dată când promulgă „într-o zi de sâmbătă o lege: este vorba de inițiativa liberalilor pentru debirocratizare”. Șeful statului se referea la decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.
Noua lege prevede, printre altele, că nu este necesară, pentru anumite categorii de lucrări, emiterea avizelor de către serviciile deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei, autoritatea competentă pentru protecţia mediului, Comisia Tehnică de Circulaţie şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, potrivit Agerpres.
Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat această lege pe 15 octombrie.