Marian Oprișan pentru Roșia Today: „Îmi pare rău de Rovana. O mediocră, dealtfel. N-a învățat nimic de la mine, săraca.” 

Într-un dialog imaginar cu Roșia Today, Marian Oprișan recită -„Pe malul apei se-mpletesc/ Cărări ce duc la bancă/ Acolo, mamă, te zăresc/ Cum scoți banii din geacă”

Baronii locali sunt prim-miniștrii din județe.

Ei fac și desfac tot ce se întâmplă acolo. Nimic nu mișcă fără ei. Ei aprind lumina și ei o sting. Ei dau muzica mai tare și ei o închid. Butonul on/off e la ei pe birou. Și de butonul ăla atârnă și soarta Vioricăi. Destinul ei se află în mâinile baronilor locali, capabili să-i „mobilizeze” inclusiv pe parlamentarii din afara partidului să nu voteze la moțiune.

Unul dintre cei mai influenți politicieni ai PSD este Marian Oprișan, cel mai mare șef și frânar al județului Vrancea, cum este denumit de dușmani, a acceptat să dialogheze cu reporterii Roșia Today despre situația politică actuală și șansele ca moțiunea de cenzură să treacă.

Rep. – Opoziția pretinde că a strâns mai multe semnături decât ar avea nevoie pentru căderea guvernului.

Oprișan – Bănuiesc că sunt niște semnături la fel de valabile ca cele din dosarul de candidatură a lui Miron Cozma, depus la BEC. Veți vedea în ziua votului câte parale face așa-zisa opoziție.

Rep. – Nu vă este frică de faptul că parlamentarii de la Pro România, ALDE și UDMR ar putea înclina decisiv balanța?

Oprișan – Am vorbit cu fiecare în parte zilele astea. Le-am pus în sacoșă câte un spumant de Vrancea și un bidon de must. Știți că tocmai se culege via la noi. Și vă mai spun ceva. Cine credeți că-i idiot să-și riște indemnizația de senator sau deputat? Iohannis abia așteaptă să declanșeze alegeri anticipate. N-o să-i dăm ocazia, vă asigur cu mâna pe inimă.

Rep. – Se vorbește despre o posibilă trădare din partea unor parlamentari ai PSD.

Oprișan – Cine „se vorbește”?! Poate Barna și cu Cioloș. Noi suntem mai uniți ca niciodată. Nici nu vă puteți închipui ce frumos festival al vinului pot să organizez cu colegii, la hotel, atunci când avem nevoie de unitate. Și oricum, premier mai bun ca Dăncilă nu poate găsi nimeni. Este un om muncitor, își iubește țara și nu înțelege nimic din ce se întâmplă. E perfectă.

Rep. – Cum comentați respingerea Rovanei Plumb pentru poziția de comisar european?

Oprișan – Este o mizerie de-a lui Iohannis. Îmi pare rău de Rovana. O mediocră, dealtfel. N-a învățat nimic de la mine, săraca. Ce naiba caută ea acolo? Nu-i era bine la Dâmbovița? A vrut Bruxelles, are Bruxelles.

Rep. – În ce sens nu a învățat de la dvs.?!

Oprișan – I-am spus de atâtea ori să-și treacă averea pe numele lui maică-sa. Degeaba, am vorbit la pereți.

Rep. – De ce ați trecut averea pe numele mamei dvs.?

Oprișan – De ce? De George Coșbuc. Mama. „Pe malul apei se-mpletesc/ Cărări ce duc la bancă/ Acolo, mamă, te zăresc/ Cum scoți banii din geacă”… Restul poeziei îl continuați dvs. La revedere.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Îți mai recomandăm Roșia Today: Cataramă făcut KO de contracandidați după o glumă neinspirată