Roșia Today- Orban: „În 24 de ore, curăț toți pesediștii din administrație și-i înlocuiesc cu liberali și băieți buni din Pro România.”

Noul Guvern, la momentul depunerii jurământului, la Palatul Cotroceni

Guvernul Dăncilă a devenit istorie cu 240 de voturi pro-Orban. Balanța a fost înclinată pe ultima sută de metri de „trădătorii” de la Pro România în frunte ex-premierul Mihai Tudose.

Oameni de caracter, plecați din PSD ca să formeze „adevărata stângă” de pe eșichierul politic, Tudose, Constantin și Cîmpeanu n-au stat prea mult pe gânduri și au bătut palma cu Orban pe sub masă, spre disperarea lui Ponta.

Astfel, partidul de centru-stânga Pro România a contribuit decisiv atât la trecerea moțiunii de cenzură, cât și la învestirea guvernului Orban. Nimeni nu-și va aduce aminte peste câteva luni că aghiotanții fostului premier, oameni de încredere, l-au trădat pe Victor Ponta la fel de ușor precum au făcut-o cu Dragnea și Dăncilă.

Reporterii Roșia Today au reușit să fie în preajma Vioricăi Dăncilă chiar în momentul în care se vota guvernul Orban. Șefa PSD nu și-a arătat nicio secundă emoțiile. Dimpotrivă, și-a ridicat picioarele pe birou și a așteptat numărătoarea voturilor aproape la fel de calmă ca Iohannis la prima oră a dimineții.

Puțin dezamăgită la aflarea rezultatului, Viorica Dăncilă și-a strâns într-o cutie albumul cu poze, cartea de bucate de Sanda Marin, două perechi de șlapi și trusa de machiaj înainte de a le oferi reporterilor Roșia Today o ultimă declarație:

„Eu consider că am făcut o treabă bună pentru România, care ar trebui să-mi mulțumească la vot, pe 10 noiembrie. S-a văzut din nou caracterul infect al oamenilor care au plecat din PSD în partidul lui Ponta. Statul paralel a acționat la comanda lui Iohannis. Dacă voi câștiga alegerile, mă duc la Cotroceni, iar dacă nu, mă descurc. Îi doresc lui Orban să aibă succesul care l-a avut Steaua cu AC Milan în 1989. Și-i mai doresc să taie pensiile și salariile, pentru ca noi, PSD-ul, să putem veni din nou la putere în 2020. Sănătate multă la toți românii din România și din America, Londra și Paris”.

Abordat pe holurile Parlamentului, noul premier Ludovic Orban s-a limitat să se declare mulțumit de rezultatul votului: „De fericire o să cânt toată noaptea la mandolină împreună cu trădătorii din PSD și Pro România. Găsim noi o cârciumă, important să fie amplificare, ca să pot interpreta melodia We Are The Champions la mandolină. Vă pup pe toți, le mulțumesc românilor că au încredere în mine ca să refacem țara după dezastrul lăsat de Dăncilă și camarila ei de profitori. Promit că în 24 de ore curăț toți pesediștii din administrație și-i înlocuiesc cu liberali și băieți buni din Pro România”.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă