Roșia Today: Disidenții din ProRomânia vor să-și facă partidul Contra ProRomânia

Fraților, am învins! cum atât de frumos suna răcnetul de victorie al lui Mircea Dinescu la televizune, acum 30 de ani. Nu, nu vrem să spunem c-am învins fiindcă nu mai e Dăncilă prim-ministru.

Asta e glumă! Am învins fiindcă ne-am luat țara înapoi, mai exact ne-am luat țara, cu pesedismul ei cu tot, înapoi. Țara numită Absurdistan, cu principală ramură productivă circul.

E suficient să deschideți televizoarele pe canalul Pro România. E peste România TV, sau Antena 3, sau Orizont TV, sau MyNele TV. Mai întâi a ieșit marele Puie Monta și a spus că, deși a pus piedică guvernului Dăncilă, vrea ca acesta să mai rămână la butoane, așa că el nu votează guvernul Orban.

Apoi au început să se ocărască între ei. Ponta îl acuză de trădare pe Mihai Tudose. Cică Mihai ar fi negociat pe ascuns și foarte ascuns atât cu PNL, ca să le voteze guvernul, cât și cu PSD. Oameni buni, peisajul ăsta este de neprețuit.

Mai întâi Ponta a rupt o bucată din PSD, a adus la el niște trădători care, așa cum frumos a declarat chiar el, pe ideea “gura păcătosului adevăr grăiește”, “nu mai vor să fure în PSD”. Se înțelegea că dumnealor ar vrea să fure în Pro România. După ce a adus la el niște trădători, acum, ce să vezi?, l-au trădat trădătorii și au votat altfel.

Asta nu este decât expozițiunea circului. În timp ce Ponta îl acuză pe Tudose de negocieri pe sub masa, Tudose ne explică ce făcea Ponta toată vara la Vila Lac, unde negocia cu Dăncilă. Apoi putem trece la intrigă și acolo vom și rămâne, fiindcă opera dramatică de circ se îmbredelește numai în intrigi, în care mereu ai senzația că ai depășit punctul culminant al meschinăriei și idioțeniei în politică, dar nu este deloc așa. O ținem din punct culminant în punct culminant.

Ponta spune că neisprăvitul de Tudose a ajuns pe lista Pro România pentru europarlamentare numai pentru că s-a retras el, marele Ponta. Micul Titulescu ne mai dă din casă și înțelegerea pe care ar fi avut-o cu Tudose: cică Tudose trebuia să fie doar locomotiva listei Pro România și să se retragă de acolo odată ce umfla mandatul la Parlamentul European.

Doar că fostul premier s-a atașat, pe perioada campaniei de Europarlamentare, atât de tare de principiile și valorile europene, că n-a mai dat drumul la scuanul cu ciolan de la Parlamentul European. Ce-i de colea?!

Noi nu știm ce au discutat șobolanii care au părăsit corabia PSD, dar voi realizați un lucru? Că în România lui 2019, un nene ca Mihai Tudose este pus pe post delocomotivă electorală.

Dați-mi voie să merg să-mi iau basca din cuier să dau cu ea de pământ. Bă, ești nebun! Tudose locomotivă de imagine?!!! Păi, Nicolae Văcăroiu era o lumina pe lângă ăștia, iar Miron Mitrea avea anvergura lui Charles de Gaulle.

Privind la cei fugiți din PSD astă vară, ca să rupă acum ușa de revenire la același PSD, îmi dau seama că ar trebuie să iau un buchet de flori și o sticlă de șampanie și să sun la nea Nicu Văcăroiu, de care am râs o viață, să-i spun în față, cât o mai trăi omul: “Nea Nicule, să ne ierți, că tare am fost răi când spuneam că matale ești cel mai catastrofă!”

Deci, cum ar veni, în Pro România, care s-a rupt prin trădare din PSD, se iscă o fractură și apare alt grupuscul. Ce nume va avea partidul care se va rupe din ruptura lui Ponta? Contra Pro România. Hai, că sună elegant!

Și vom avea așa: PSD, Pro România, Contra România (aici îl vedem pe Daniel Constantin) și Contra Pro România. Dacă s-ar da fonduri europene pentru circ și absurd, România ar ajunge Germania pe perioada scurtului mandat de un an al actualului executive Orban.

Dar stați că circul, așa cum vă spuneam, nu a trecut de punctual culminant. Văzând tupeul lui Tudose, Ponta îi cere demisia, dar își dă seama că tocmai el a strecurat în statutul partidului o regulă care nu permite ca membrii să fie dați afară.

Ei pot pleca doar prin demisie sau după o condamnare, ceva. Victoraș băgase apendicele acesta tocmai pentru a evita situații ca cele în care Dragnea tăia, spânzura și dădea afară din PSD-ul de baștină al lui Ponta. Imediat după asta, hop, și Tudose, care îi cere el demisia lui Ponta, exact la patru ani de când Micul Titulescu demisionase din fruntea guvernului, după dezastrul Colectiv.

Dragii moșului cred că ar fi timpul ca legea să permită parlamentarilor să poată rămâne și în vechiul partid (PSD să spunem) atunci cînd se înscriu în altul nou (Pro România, să spunem). Asta ar însemna maturizarea vieții politice românești. Am evita aceste comedii perpetue.

În rest, cred că dacă s-ar monta niște camere prin sufrageriile de la Pro România, am putea renunța cu toții la cablu sau Netflix pentru ceva vreme. Am avea Reality Show gratis. Problema este că pare gratis, dar de fapt este pe banii noștri. Mulți, mulți bani de-ai noștri.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă