Sorina Pintea crede că în șapte ani vor fi finalizate spitalele regionale

Șefa Sănătății, Sorina Pintea, a spus joi, la inaugurarea spitalului de la Mioveni, că ea este de părere că, în șapte ani vor fi finalizate și spitalele regionale.

„Povestea lor (a spitalelor regionale, n.r.) a început în octombrie 2017, când primul teren a fost transmis Ministerului Sănătăţii. Suntem în 2019, avem trei studii de fezabilitate finalizate şi proiectanţii şi constructorii pot să vă spună ce înseamnă să faci un studiu de fezabilitate pentru o clădire de 150.000 de metri pătraţi cu logistica aferentă. Deci, am finalizat studiile de fezabilitate, acestea sunt depuse Ministerului Dezvoltării şi se pregătesc cererile de finanţare pentru Bruxelles, la Iaşi am început procedura de licitaţie în paralel. Eu cred că în şapte ani vom avea şi spitale regionale, exact aşa cum am promis", a spus Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Programul de guvernare al PSD arăta că între 2017 și 2020 urmau să se construiască opt spitale regionale și unul republican, în total 10. 500 de paturi noi, în 9 spitale, cu un cost total de 3,5 miliarde de euro.

Ministrul Sănătății a subliniat că povestea spitalului din Mioveni a început în urmă cu şapte ani, acest lucru însemnând concepţie, proiectare, execuţie.

Spitalul de la Mioveni este primul construit de la zero de statul român în ultimii 30 de ani. Spitalul are şase etaje, 250 de paturi şi a costat 68 de milioane de euro.

Cu toate că joi a avut loc inaugurarea spitalului, deocamdată nu se pot primi pacienți deoarece autoritățile locale trebuie să obțină avizele necesare funcţionării unităţii medicale, data estimată fiind finalul acestui an, şi să angajeze medici pe posturile libere.