Fostul ministrul al Finanțelor, Eugen Teodorovici, angajat într-un conflict pe față cu conducerea interimară a PSD, reprezentată de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, cei care l-au debarcat din postul de președinte executiv al PSD, pe care-l ocupa în subordinea Vioricăi Dăncilă, spune că, spre deosebire de el, care a avut „o relație nu tocmai plăcută cu Liviu Dragnea”, Stănescu și Ciolacu „erau sub mochetă” când Dragnea spunea „culcat”.
„Eu sunt unul dintre cei care nu au fost la masă cu Liviu Dragnea, nu am dat la vâsle, nu am turnat în pahare, nu mă poate acuza nimeni din partid, nu pot fi pus într-o tabăra sau alta”, s-a prezentat pe sine Eugen Teodorovici lăsând să se înțeleagă că ar putea să candideze pentru postul de președinte al PSD la congresul de alegeri a cărui dată nu a fost încă stabilită.
„Este o decizie pe care toți colegii din partid o cunosc, o simt deja și o așteaptă, sper. Dacă îmi asum o astfel de candidatură este și o asumare a istoriei PSD, cu bune și cu rele, să nu uităm de NATO, de Uniunea Europeană. Ce vreau eu de la PSD, vreau să pot să îi redau partidului ceea ce merită, onoarea. Simpatizanții, membrii de partid să aibă curajul și onoarea de a afirma public: da, mă mândresc cu asta”, a spus Teodorovici într-un interviu acordat joi pentru postul de televiziune Digi 24.
El a spus că ar fi dispus să facă o coaliție de guvernare cu Pro România și ALDE, după parlamentarele la care vrea să ducă PSD la 40%.
„Eu îmi asum ținte înalte. La parlamentare 40% este ținta pe care eu vreau să mi-o asum pentru alegerile parlamentare. Eu cred într-o alianță pe centru stânga. Pro România este principalul actor și ALDE, dar și cei care au astăzi noi proiecte politice. Menirea unui partid este să guverneze, nu să mimeze opoziția”, a spus Teodorovici.
PSD a fost în ultimele zile scena unei bătălii pe față între susținătorii fostului președintel al partidului, Liviu Dragnea, acum în închisoare, și conducerea interimară a PSD.
Scandalul a fost declanșat de Eugen Teodorovici, care a lansat un atac la adresa președintelui interimar Marcel Ciolacu, soldat cu o replică a secretarului general Paul Stănescu. Care nu a primit replica de la Stănescu, ci de la Ionel Arseni, liderul de la Neamț, care a făcut trimiteri necuviincioase la profesia de bază a lui Stănescu, de tractorist.
Teodorovici l-a acuzat marți pe președintele interimar Marcel Ciolacu, într-un interviu acordat pentru Adevărul live, că încalcă statutul partidului și că nu e capabil să facă opoziție autentică la PNL
„Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD şi la colegii lui”, i-a răspuns Paul Stănescu, actualul secretar general al partidului, omul de încredere al lui Marcel Ciolacu.
El a spus despre Teodorovici că nu este un social-democrat autentic și că a fost „o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului fiind preocupat doar de funcţii” și că nici măcar nu i-a ajutat pe primarii PSD, pentru că nu le-a dat banii promiși atunci când a fost titular la Finanțe.
„Paule, îți spun eu că Eugen Teodorovici este un politician din noua generație, capabil să înțeleagă că vechile metode de a face politică nu mai dau rezultate. Acțiunile lui de a face opoziție reală la actuala putere liberală, care a prăbușit România, sunt ceea ce așteaptă cu adevărat oamenii. Cât despre alegerile interne, părerea mea este că ar trebui să mai ai puțină răbdare și, în loc să îți critici public colegii de partid, mai bine să arăți tu cu ce ești mai bun, ce te face pe tine să fii o alternativă, deși știi și tu prea bine că PSD e un tractor cam mare”, i-a răspuns Ionel Arsene, liderul PSD de la Neamț.
Când toate loviturile păreau să se fi epuizat a intervenit în discuție, pe un ton doct și cu parafraze subtile după Diderot fostul europarlamentar Victor Boștinaru, care le-a aplicat, într-o scrisoare deschisă publicată pe pagina sa de Facebook, câte un upercut, președintelui interimar Marcel Ciolacu și secretarului general Paul Stănescu, considerați nedemni urmași ai lui Ion Iliescu și Adrian Năstase. Primul este judecat pentru crime împotriva umanității iar cel de al doilea a executat două condamnări la închisoare pentru corupție.
Viorica Dăncilă și-a dat demisia de la conducerea PSD în noiembrie trecut. În schimbul unei demisii pașnice, lui Dăncilă i s-a promis șefia iluzorie a organizației de femei, care nu poate fi, de fapt, preluată fără alegeri, și i s-a promis un loc în parlamentul viitor, pentru care vor fi organizate alegeri în acest an. Purtător de mesaj al baronilor locali și șefi de organizații, nemulțumiți de rezultatul dezastruos obținut de Dăncilă la prezidențialele din noiembrie, a fost chiar Marcel Ciolacu, cel care a fost și desemnat președinte interimar al partidului. Din echipa sa face parte Paul Stănescu, fostul baron de la Olt, care a renunțat după zece ani la șefia organizației pentru putere în conducerea centrală a partidului, care ar fi trebuit consolidată la congresul programat pentru luna februarie a acestui an, dar care a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.
Viorica Dăncilă, fost președinte executiv al partidului, a preluat șefia PSD după ce Liviu Dragnea, pe atunci președinte al partidului și al Camerei Deputaților, a fost condamnat pe 27 mai 2019 la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de protecție a copilului din Teleorman.