Campania electorală de care a beneficiat Călin Georgescu a manipulat coordonat algoritmul TikTok, ceea ce a dus la creșterea artificială a popularității sale, arată un raport guvernamental francez. Documentul mai arată că mulți influenceri l-au promovat online pe Georgescu fără să știe.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, luni că, la solicitarea Autorităţii Electorale Permanente, Poliția Română a verificat afişele electorale ale lui Călin Georgescu din trei județe: Caraş-Severin, Cluj şi Vrancea. MAI spune că a fost deschis un dosar penal.
PSD l-a validat pe Crin Antonescu drept candidat al partidelor din coaliția de guvernare la alegerile prezidențiale din mai. Până acum, Antonescu a mai fost validat de PNL și UDMR. El devine astfel, de facto, candidatul Coaliției.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins marți, cu unanimitate de voturi, cererea lui Călin Georgescu de adoptare a unor măsuri provizorii privind anularea alegerilor prezidenţiale din România de către Curtea Constituţională.
Coaliția de guvernare a decis miercuri, pe 8 ianuarie, ca alegerile prezidențiale să fie organizate pe 4 și 18 mai, urmând ca toate candidaturile să fie depuse la începutul lunii martie, iar campania electorală să aibă loc în luna aprilie.
Coaliția de guvernare a decis datele pentru noile alegeri prezidențiale. Scenariul cel mai probabil: 23 martie (primul tur) și 6 aprilie (al doilea), spun surse guvernamentale. Au fost decise în mare parte și măsurile pentru reducerea deficitului bugetar. Impactul acestora ar fi de 1% din PIB.
Una dintre temele naționaliste rostogolite în spațiul public este cea a apei și resurselor energetice exploatate de străini, în detrimentul românilor. Europa Liberă a verificat situația, iar realitatea contrazice narativul suveranist promovat inclusiv de Călin Georgescu.
Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană lansează o investigație asupra TikTok după ce au afirmat că actori străini au folosit platforma de socializare pentru a interveni în alegerile prezidențiale din România.
Comisia Europeană a anunțat marți că va demara proceduri oficiale împotriva TikTok, după interferențele în alegerile prezidențiale din România. Executivul de la Bruxelles vrea să afle dacă platforma și-a încălcat obligația legală de a evalua și atenua riscurile asupra integrității alegerilor.
Jurnaliștii de la Europa Liberă Bulgaria dezvăluie posibila implicare a unei organizații din țara vecină României în campania de manipulare online din timpul alegerilor prezidențiale.
Încarcă mai mult