Linkuri accesibilitate

Cum arată negocierile USR-PLUS pentru alegerile locale


Partidele conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș trebuie să găsească o formulă comună pentru alegerile locale.
Partidele conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș trebuie să găsească o formulă comună pentru alegerile locale.

Filialele USR și PLUS din teritoriu discută despre cum vor fi reprezentate pe listele comune de candidați la alegerile locale. Una dintre variantele vehiculate este ca ponderea pentru funcțiile de consilieri locali să fie de 3 la 1 în favoarea USR.

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al Alianței USR-PLUS, spune însă că nu s-a luat deocamdată o decizie. „Sunt discuții și se pun idei pe masă. Asta este una din hot-topics-urile din perioada asta în USR și la PLUS, cum facem listele. Se pun opțiuni pe masă. (...) Stadiul discuțiilor cu PLUS pe candidaturile la locale din partea Alianței sunt foarte diferite de la județ la județ. Sunt unii care sunt foarte avansați. Aproape că au închis discuțiile și și-au găsit ei calea. Ăsta este lucrul cel mai bun, așa preferăm să se întâmple. Sunt unii care nu au început, alții care s-au blocat”, a declarat Ionuț Moșteanu, pentru Mediafax.

Cele două partide ar trebui să ajungă la un acord până la finalul lunii februarie. De cele mai multe ori, spune Moșteanu, în filialele locale se cade de acord care este cea mai bună variantă pentru a deschide lista de consilieri locali sau județeni.

Moșteanu a mai precizat că intenția de vot pentru PLUS este mai mare în București și în Transilvania decât în sudul țării.

Luni va avea loc o ședință a Birourilor Naționale Reunite, în care alianța ar putea lua decizii privind reprezentarea partidelor pe listele comune la alegerile locale din vară.

USR București îl susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, în timp ce PLUS pe Vlad Voiculescu. Candidatul comun al Alianței USR-PLUS încă nu a fost stabilit.

XS
SM
MD
LG