Linkuri accesibilitate

Țară în service | Motorul financiar al României, de pe Calea Victoriei în Pipera


Peste 740.000 de persoane s-au înscris până sâmbătă, la ora 19.00, pe listele de așteptare pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus
Peste 740.000 de persoane s-au înscris până sâmbătă, la ora 19.00, pe listele de așteptare pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus

Încă 160 de fluxuri de vaccinare vor fi implementate în localităţile cu rata mare de infectare, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu care a dat ca exemplu în acest sens Bucureşti, Constanţa şi Dâmboviţa.

În condițiile în care România a intrat în valul trei al pandemiei, iar numărul de cazuri se înmulțește îngrijorător, autoritățile vor să accelereze campania de vaccinare pentru a imuniza cât mai multe persoane.

Distribuţia centrelor de vaccinare la nivel naţional s-a făcut pe criterii demografice astfel încât oriunde ai trăi în România să ai acelaşi acces la un centru de vaccinare, în special pe criterii demografice care privesc persoanele peste 65 de ani, în jur de patru milioane de oameni. Fiecărui judeţ i-a fost alocat un număr de centre de vaccinare. Poziţionarea acestora într-o localitate sau alta a ţinut de autorităţile locale care cunosc mult mai bine particularităţile locale. Dar vedem că există zone în care nu sunt locuri disponibile la vaccinare şi sunt alte zone în care această distribuţie a rezultat în locuri libere în continuare la vaccinare. Aceste lucruri sunt date de mai multe situaţii. În Bucureşti sunt o sumă importantă de persoane care nu trăiesc în Bucureşti, poate au buletin de Ilfov, locuiesc în Ilfov, însă mare parte din activitate şi-o petrec în Bucureşti. Noi când am făcut această distribuţie nu aveam de unde să ştim o situaţie dinamică, am lucrat cu date, cu instituţii care se ocupă cu fiecare element în parte ni le-au furnizat”, a transmis secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, citat de news.ro

El a precizat că în perioada următoare vor fi deschise 160 de fluxuri noi de vaccinare, cu alte cuvinte noi centre de vaccinare.

În zilele următoare vor fi deschise fluxuri suplimentare care merg pe lângă nouă localităţi cu o rată mare pentru care s-au deschis deja centre de vaccinare, vorbim şi de alte zone, vorbim de Bucureşti, de Dâmboviţa, Constanţa. Vorbim de 160 de fluxuri”, a explicat acesta.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că luni, 22 martie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech de 345.150 de doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Peste 740.000 de persoane s-au înscris până sâmbătă, la ora 19.00, pe listele de așteptare pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus, informează CNCAV. Dintre acestea, peste 600.000 optaseră pentru centre în care se folosește vaccinul Pfizer.

Rata de incidență din București a crescut alarmant și a ajuns duminică la 5.33 cazuri la mia de locuitori. În Capitală, au fost depistate 1.755 de noi cazuri, o treime din totalul pe țară. Prefectul a anunțat însă doar prelungirea măsurilor aflate deja în vigoare și intensificarea controalelor.

La nivel național au fost raportate duminică 4.267 de noi cazuri dintr-un total de 20.392 de teste.

Crește în continuare și numărul de pacienți în stare gravă pe secțiile de ATI, la 1.334 - cel mai mare număr de la debutul pandemiei în România.

XS
SM
MD
LG