Linkuri accesibilitate

Posibil document ilegal elaborat la Guvern pentru campania lui Cîțu în PNL. Orban cere demisii


Ludovic Orban spune că este ilegal ca un angajat al Guvernului să lucreze pentru candidatul Florin Cîțu. Imagine generică, premierul în prim plan, liderul PNL în plan secund.
Ludovic Orban spune că este ilegal ca un angajat al Guvernului să lucreze pentru candidatul Florin Cîțu. Imagine generică, premierul în prim plan, liderul PNL în plan secund.

Premierul nu a reușit să explice de ce un document, care are antetul Guvernului României, Cancelaria prim-ministrului, prezintă liniile de comunicare ale candidatului pentru președinția PNL, Florin Cîțu. Ludovic Orban a cerut demisia celor care încearcă să îl denigreze pe președintele PNL.

Aproape nouă minute a evitat premierul un răspuns clar: dacă documentul plecat de la Guvern este autentic și dacă șeful Cancelariei, plătit din bani publici, lucrează pentru candidatul Florin Cîțu sau pentru premier.

„Colaboratorii mei, în această perioadă, elaborează foarte multe documente din exces de zel”, a fost prima justificare încercată de premierul Cîțu, care a adăugat că nu își aduce aminte să fi văzut documentul.

Cîțu, despre documentul de la Guvern: Să vină cu dovezi Orban
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:08:47 0:00

În loc să verifice ce s-a întâmplat la Guvern, premierul a cerut celor care spun că documentul este real să vină cu dovezi. El a completat că nu i se pare în regulă ca un angajat al Guvernului să lucreze pentru candidatul Cîțu, dar susține că nu știe dacă acest lucru s-a întâmplat.

„Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi că este adevărat. Eu îmi aduc aminte că au fost alte documente despre care spuneau că sunt înregistrate la guvern, dar nu le-am găsit. Cine spune că e un document real, să vină cu probele. Domnul Teodorovici, domnul Orban să demonstreze că este un document real. Acest document nu a ajuns la guvern, pe masa mea, nu a fost semnat"”, a răspuns de mai multe ori Florin Cîțu, fără să menționeze vreodată dacă acest document este real sau unul fals.

Documentul plecat de la Guvern

Premierul a spus că nu a știut de document și că nu este înregistrat oficial la Guvern.

„Eu nu tolerez așa ceva”, a mai afirmat premierul. Nici de această dată nu a putut spune dacă vor exista sancțiuni pentru persoana din Guvern care a trimis documentul.

Florin Cîțu a susținut că nu are o firmă de comunicare și că își scrie singur mesajele pe Facebook, dar și discursurile.

Întrebat dacă există o similitudine cu cazul Liviu Dragnea, care a fost condamnat pentru că două angajate ale DGASPC lucrau de fapt pentru PSD, premierul a spus că nu se poate face o comparație.

Documentul apare ca fiind redactat de Mioara Costin, șefa Cancelariei prim-ministrului. Costin a fost reporter la Realitatea PLUS și a preluat funcția de la Guvern datorită bunei relații pe care o avea cu premierul în funcție. Ea l-a înlocuit pe Andi Manciu, considerat un apropiat al lui Ludovic Orban. Surse din PNL susțin că documentul a fost trimis de Mioara Costin pe whatsapp și ea apare ca fiind creatoarea materialului.

Ludovic Orban a cerut demisia persoanelor care au creat și distribuit acest material.

„Dacă documentul este real, este grav și cine l-a elaborat trebuie să plece. Și mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria. Cine se ocupă cu așa ceva, nu mai poate lucra la Guvern”, a declarat președintele PNL după alegerile organzației PNL Prahova.

Liderul liberalilor a spus că există elemente de veridicitate în documentul plecat de la Guvern. Orban a subliniat că este ilegal ca o persoană angajată la Palatul Victoria să lucreze pentru candidatul la șefia PNL, Florin Cîțu.

Ludovic Orban și Florin Cîțu își dispută supremația în PNL, iar Congresul din 25 septembrie va decide cine va fi viitorul președinte al partidului.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG