Linkuri accesibilitate

Teza de doctorat a premierului Ciucă, vizată de o plângere penală pentru plagiat


Parchetul General a înregistrat o plângere penală de plagiat împotriva premierului Ciucă.
Parchetul General a înregistrat o plângere penală de plagiat împotriva premierului Ciucă.

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este vizată de o plângere penală pentru plagiat, depusă pe 27 ianuarie la Parchetul General, informează PressOne.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat înregistrarea sesizării și realizarea de cercetări in rem, adică cu privire la fapte, nu la persoane, privind infracțiunea referitoare la încălcarea drepturilor de autor.

Informația a fost confirmată pentru PressOne de Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General. oficial de Parchetul General care a confirmat existența dosarului la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică în urma înregistrării unei plângeri penale.

O altă confirmare despre existența unui dosar penal a venit de la academicianul Mircea Dumitru, președintele interimar al Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

La CNATDCU, scrie publicația citată, există în acest moment trei sesizări care vizează nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională în teza de doctorat a premierului Ciucă, toate înregistrate la finalul lunii ianuarie.

Premierul Nicolae Ciucă ar fi devenit doctor în Științe militare cu o teză plagiată, a scris PressOne.

Lucrarea susținută în anul 2003 este intitulată „Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”.

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă ar conține cel puțin 42 de pagini plagiate, din totalul de 138, scrie sursa citată.

Conținutul din cel puțin 19 pagini ar fi fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului, mai arată sursa citată.

XS
SM
MD
LG