Linkuri accesibilitate

Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au urmărit de la Moscova exercițiile militare pe care cele două țări le-au făcut împreună.
Președintele rus Vladimir Putin și președintele belarus Alexander Lukașenko au urmărit de la Moscova exercițiile militare pe care cele două țări le-au făcut împreună.

Rusia și Belarus prelungesc exercițiile militare comune. OSCE se va întruni în sesiune extraordinară

Rusia a mobilizat între 169.000 și 190.000 de soldați în apropiere de granița cu Ucraina și efectuează exerciții în Belarus și în Marea Neagră. Oficialii SUA au declarat că o operațiune militară majoră este iminentă și că ar putea începe „în orice moment”.

19:06 14.2.2022

Legislativul Rusiei ar urma să voteze marți adoptarea unei rezoluții cu privire la recunoașterea independenței regiunilor ucrainene separatiste Donețk și Luhansk.

Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al Dumei de stat, Viaceslav Volodin, a spus că există două opțiuni: o rezoluție în care Parlamentul îi cere lui Vladimir Putin recunoașterea independenței celor două regiuni și alta în care solicită doar un punct de vedere al Ministerului de Externe pe acest subiect.

Reuters precizează că a doua variantă ar permite prelungirea discuției, într-un moment în care tensiunile sunt ridicate, dar Rusia sugerează că nu ar fi renunțat la găsirea unei soluții prin intermediul negocierilor.

Recunoașterea de Rusia a independenței celor două regiuni ar anula în mare parte șansele unui rezolvări diplomatice a conflictului.

18:32 14.2.2022

Rusia a sugerat, luni, într-un dialog televizat între președintele Vladimir Putin și ministrul de Externe, Serghei Lavrov, că ar fi dispusă să continue „dialogul” pe tema crizei de la granița Ucrainei.

În discuția considerată de presa occidentală drept atent pregătită, Serghei Lavrov spune că Moscova a avertizat că negocierile nu pot continua la nesfârșit, dar sugerează că ar exista încă disponibilitate pentru acestea.

Vladimir Putin îl întreabă pe ministrul de Externe dacă există șansele unei înțelegeri care să răspundă cerințelor Rusiei. Lavrov răspunde: „Mi se pare că posibilitățile nu au fost încă epuizate. În acest moment aș sugera continuarea acestei abordări”.

18:22 14.2.2022

Banca Mondială își retrage personalul din Ucraina și suspendă misiunile din această țară, potrivit unui document intern văzut, luni, de Reuters.

18:09 14.2.2022

Alexander Lukașenko și Vladimir Putin se vor întâlni înainte de finalizarea exercițiului militar din Belarus la care Rusia participă cu 30.000 de militari și importante echipamente de luptă.

Potrivit lui Lukașenko, cei doi ar urma să discute detaliile retragerii din Belarus a forțelor rusești. Exercițiul ar urma să se finalizeze în 20 februarie.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG