Linkuri accesibilitate

Rusia, foc de avertisment în Marea Neagră asupra unei nave sub pavilion Palau


Transportul mărfurilor spre porturile din Ucraina a devenit o adevărată provocare după retragerea Rusiei din acordul cerealelor.
Transportul mărfurilor spre porturile din Ucraina a devenit o adevărată provocare după retragerea Rusiei din acordul cerealelor.

Moscova a recunoscut duminică tragerea de focuri de avertisment asupra unei nave de război cu marfă care se îndrepta spre portul ucrainean Ismail, informează AFP.

Conform aceleași surse, ministerul rus al Apărării a declarat că nava de supraveghere Vasili Bikov a interceptat nava comercială în timp ce se îndrepta spre portul ucrainean.

„Pentru a forța nava să se oprească, au fost trase focuri de avertisment cu arme automate de calibru mic de pe o navă de război rusă”, a declarat ministerul.

Focurile de avertisment au fost trase către nava de marfă „Sukra Okan” sub pavilion Palau,pentru că „nu a răspuns la cererea de a se opri pentru inspecție pentru transportul de mărfuri interzise”.

Nava a fost mai apoi inspectată cu ajutorul unui elicopter Ka-29 care a transportat cu un grup de militari ruși de pe nava de patrulare Vasili Bikov a mai precizat sursa citată.

După inspecție, „Sukra Okan” a continuat să se deplaseze spre portul Ismail.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG