Linkuri accesibilitate

Joe Biden. Succesul Ucrainei și Israelului este „vital” pentru SUA


„Succesul Israelului și Ucrainei este vital pentru securitatea noastră națională„, a declarat președintele SUA, Joe Biden.
„Succesul Israelului și Ucrainei este vital pentru securitatea noastră națională„, a declarat președintele SUA, Joe Biden.

Succesul Ucrainei și Israelului este „vital” pentru securitatea națională a Statelor Unite, este convins președintele american Joe Biden.

„Știu că aceste conflicte pot părea foarte îndepărtate. Este firesc să ne întrebăm: De ce este acest lucru important pentru America? Succesul Israelului și Ucrainei este vital pentru securitatea noastră națională”, a scris el pe rețeaua X.

Potrivit președintelui SUA, „istoria ne-a învățat că atunci când teroriștii și dictatorii nu plătesc pentru asta, ei provoacă mai multă moarte și distrugere”.

La 19 octombrie, președintele SUA s-a adresat poporului american și a vorbit despre necesitatea unui sprijin suplimentar pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii Rusiei și solidaritatea cu Israelul în răspunsul său la atacul Hamas.

Joe Biden anunțase anterior că pe 20 octombrie va trimite o cerere Congresului pentru un ajutor destinat Ucrainei și Israelului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Biden pentru această declarație și a spus că „țările care se opun agresiunii și terorismului contează pe conducerea Americii în păstrarea libertății comune”.

Pe 20 octombrie, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a prezentat Congresului o cerere anunțată anterior pentru mai mult de 105 miliarde în asistență pentru apărare, dintre care cea mai mare parte este destinată Ucrainei.

XS
SM
MD
LG