Linkuri accesibilitate

Donețk - cinci oameni uciși într-un atac rusesc asupra orașului. Ucraina respinge atacuri cu drone


Urmările unui atac aerian la Selidove, din iunie
Urmările unui atac aerian la Selidove, din iunie

Forțele aeriene ucrainene anunță că au respins, în zorii zilei de sâmbătă, 6 iulie, un nou val de atacuri cu drone rusești, care vizau 12 dintre regiunile din Ucraina. Un oficial regional a declarat că Moscova a lansat bombe ghidate asupra regiunii Donețk, ucigând cel puțin cinci persoane și rănind alte câteva.

„În noaptea de 5 spre 6 iulie, inamicul a atacat cu 27 de drone Shahed”, afirmă reprezentanții forțelor aeriene pe canalul de Telegram.

Sistemul de apărare anti aerian ucrainean „a reușit să doboare 24 de drone în regiunile Dnipropetrovsk, Poltava, Zaporijia, Herson, Harkov, Donețk, Sumy, Cernihiv, Vinnitsia, Kiev, Kirovohrad și Mikolaiv”, declară forțele aeriene.

Iar oficialitățile din regiunea Sumy (la nord de Kiev) afirmă că dronele rusești au cauzat întreruperea energiei electrică a sistemului local de alimentare cu apă.

Au fost anunțate explozii și în orașul Suspilne, aflat de nord est de capitala Kiev.

Pe 5 iulie, trupele ruse au lansat două bombe ghidate asupra orașului Selidove, din estul regiunii Donețk - cinci oameni au fost uciși în acest atac și alți opt au fost răniți, a scris pe Telegram Vadim Filașkin, șeful administrației militare a regiunii,.

Atacul a vizat și sediul central al unei întreprinderi, afirmă el.

Pe de altă parte, în Rusia, regiunea Krasnordar, au luat foc două depozite de petrol, iar un turn de telecomunicații a fost deteriorat după un atac cu dronă din noaptea de 5 spre 6 iulie - oficialitățile locale spun că atacul a fost ucrainean.

Dronele ucrainene ar fi fost doborâte peste două cartiere din Krasnodar. Afirmația nu a putut fi verificată în mod independent.

În ultimele câteva luni, Ucraina, a cărei infrastructură energetică a fost lovită necontentit de atacurile rusești, a vizat din ce în ce mai mult locurile de producere a combustibilului din interiorul Rusiei, în principal instalațiile de rafinare a petrolului cu care lucrează armata Moscovei.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG