Linkuri accesibilitate

Armata a ridicat de la sol două avioane F-16 după ce a văzut drone rusești care se îndreptau către Ucraina, aproape de România


Ministerul Apărării a trimis sâmbătă dimineața, în misiune, două avioane de luptă F-16, deasupra județului Tulcea.
Ministerul Apărării a trimis sâmbătă dimineața, în misiune, două avioane de luptă F-16, deasupra județului Tulcea.

După ce IGSU a alertat sâmbătă dimineața, populația din 16 localități tulcene, MApN explică de ce a fost nevoie de trimiterea unui mesaj Ro-alert. Militarii au observat mai multe drone rusești „care se îndreptau spre teritoriul ucrainean,  în proximitatea graniței cu România”.

MApN explică într-un comunicat că, după mai multe ore de căutări în localitățile Vulturul, Mahmudia și Maliuc, militarii nu au găsit obiecte căzute pe teritoriul național. Căutările continuă însă, adaugă MApN.

MApN a intrat în alertă în jurul orei 06:30.

După ce militarii au observat dronele rusești care veneau către Ucraina, dar aproape de România, Forțele Aeriene au ridicat în aer două avioane românești de luptă F-16 deasupra zonei pentru monitorizarea situației aeriene.

Avioanele au revenit la baza aeriană de la Fetești în jurul orei 09:00.

La ora 06:38, Centrul Național Militar de Comandă a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru ca instituția să alerteze populația din județul Tulcea, regiune aflată la granița cu Ucraina.

MApN precizează „că informează în timp real structurile aliate (n.r. NATO) cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.”

Anterior, putătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea, sergentul major Daniel Năstase, a declarat pentru Europa Liberă că nimeni nu a sunat la 112 să reclame vreo problemă și nici nu sunt informații că ar fi căzut obiecte pe teritoriul României în urma acțiunilor militare de dimineață.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

XS
SM
MD
LG