Linkuri accesibilitate

Barna vrea organizarea referendumului „Fără penali în funcții publice” simultan cu localele


Romania - turul doi al alegerilor prezidențiale, liderul USR, Dan Barna, Sibiu, 24 noiembrie 2019

Dan Barna, președintele USR a cerut luni, în plenul parlamentului, ca organizarea referendumului pentru „Fără penali în funcții publice” să se facă simultan cu localele și l-a avertizat pe interimarul de la șefia PSD să nu repete greșeala fostului lider al PSD, acum în închisoare, Liviu Dragnea.

„Înțeleg, domnule președinte al PSD, că încercați să faceți în așa fel încât referendumul pentru “Fără Penali” să fie programat cândva prin luna august. Probabil v-a zis cineva că astfel sunt șanse să pice. Nu fiți Dragnea, domnule Ciolacu! Nu vă jucați cu voința poporului. S-au mai jucat și alții și când au tras linie n-a ieșit bine. Dacă v-ați gândit că oamenii vor fi demobilizați în august, vă asigur că vă înșelați. Oameni nu sunt mai toleranți la hoție dacă e cald afară”, a spus Barna în Parlament.

Sesiunea extraordinară a parlamentului are pe ordinea de zi și iniţiativa cetățenească de modificare a Constituției, susținută de USR, „Fără penali în funcţii publice”, care a primit validarea CCR în aprilie trecut dar care stă încă blocată în parlament.

Potrivit inițiativei, marcă a USR, articolul 37 din legea fundamentală, care reglementează dreptul de a fi ales, ar trebui completat cu un alineat nou cu următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG