Linkuri accesibilitate

Blocul ACUM e gata pentru un nou acord cu partidul lui Dodon


Maia Sandu, prim-ministra Republic Moldova și adjunctul ei, Andrei Năstase
Maia Sandu, prim-ministra Republic Moldova și adjunctul ei, Andrei Năstase

Reprezentanții Blocului ACUM, alianța reformistă condusă de prim-ministra Maia Sandu și au declarat că formațiunea lor este gata să semneze un nou acord de coaliție cu PSRM, dacă acesta va include „cele mai importante reforme”, ca cele din justiție.

Maia Sandu a precizat că trebuie să finalizate discuțiile despre modul în care urmează să fie reformată justiția și să fie consolidate instituțiile de lupta împotriva corupției: "sperăm să ajungem la acest acord cât mai degrabă”, a declarat Sandu jurnaliștilor după ședința guvernului, joi. Vorbind alături de ea, la guvern, Andrei Năstase a mai spus că Blocul ACUM așteaptă „un angajament foarte ferm pentru alegeri libere, corecte” din partea PSRM. Semnarea unui nou acord de coaliție care să înlocuiască înțelegerea temporară a PSRM și ACUM din 8 iunie este propusă insistent de socialiști și liderul lor informal, președintele Igor Dodon.

Pe de altă parte la ședința de marţi 12 august, a Comitetului Executiv Politic al Partidul Socialiştilor, liderii acestei formațiuni, considerate pro-ruse au decis că e nevoie de un nou acord cu blocul ACUM. Această poziție a fost salutată de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, potrivit căruia există "șansa istorică" să fie schimbate lucrurile "spre bine" şi să fie lansată "o nouă etapă în istoria modernă a Republicii Moldova", iar pentru ca acest lucru să se întâmple "trebuie să dăm dovadă de înţelepciune şi maturitate politică”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG