Linkuri accesibilitate

Boris Johnson avertizează britanicii că „multe familii sunt pe cale să-și piardă oameni dragi înainte de vreme”


Premierul britanic Boris Johnson a prezentat strategia în fața pandemiei de coronavirus
Premierul britanic Boris Johnson a prezentat strategia în fața pandemiei de coronavirus

Prim-ministrul Marii Britaniei, Boris Johnson, și-a prezentat, joi seară, strategia în fața pandemiei de coronavirus pe care a numit-o „cea mai gravă criză din sănătatea publică” din ultima generație. Liderul britanic a avut un mesaj fără menajamente pentru britanici pe care i-a avertizat direct „​că multe familii sunt pe cale să-și piardă oameni dragi înainte de vreme”.

Sir Patrick Vallance, consilier științific al guvernului Regatului Unit, a arătat, în conferința de presă a premierului britanic, că Marea Britanie ar putea avea până la 10.000 de cazuri de coronavirus.

„​Suntem pe o traiectorie care pare a fi cu circa 4 săptămâni în urma Italiei și altor state din Europa (...) Avem în prezent 590 de cazuri identificate în Marea Britanie și sunt mai mult de 20 de pacienți în terapie intensivă. (...)

Dacă e să calculăm ce înseamnă în numărul total, este foarte probabil să avem între 5.000 și 10.000 de persoane infectate la acest moment. Este un număr încă relativ mic", a declarat Sir Patrick Vallance.

Strategia lui Boris Johnson - întârzierea pandemiei

Strategia premierului britanic nu conține, până în prezent, închiderea școlilor și interzicerea adunărilor cu un număr mare de participanți, precum în alte state europene.

Boris Johnson a prezentat o strategie de „​întârziere a răspândirii și, prin urmare, minimalizare a suferinței" în fața pandemiei de coronavirus. Oficialul a mai arătat că, dacă va putea fi întârziat cu câteva săptămâni „vârful pandemiei” îi va permite Ministerului Sănătății să se pregătească mai bine - cu mai multe paturi, pe o vreme mai caldă și cu timp câștigat pentru cercetările medicale.

Estimarea oficialilor britanici este că vârful pandemiei din Regatul Unit va fi simțit în 10-14 săptămâni.

Cea mai periculoasă perioadă este „la câteva săptămâni distanță”, crede premierul britanic, care i-a sfătuit pe oamenii cu simptome mai ușoare să stea acasă o săptămână.

Nu se poate opri în totalitate această epidemie, astfel că nu trebuie să încerci să o stopezi în totalitate. Ar fi oprită doar până când va apărea din nou, la sfârşitul anului, iar Serviciul britanic pentru Sănătate este mai vulnerabil iarna şi apar alte probleme”, a întărit strategia și Sir Patrick Vallance.

Boris Johnson a insistat privind necesitatea de „a mobiliza milioane de persoane pentru ajutor și susținere reciprocă".

„Nu vom face doar, precum ați văzut ieri, să susținem economia. Vom oferi bani și alte forme de sprijin și vom sprijini comunitățile să se susțină reciproc", a insistat liderul britanic.

Consilierul premierul britanic s-a pronunțat împotriva izolării universale la domiciliu, pentru moment, și a arătat că dacă situația va evolua populația nu va dori să aplice aceeași măsură din nou și din nou. În schimb, Boris Johnson a solicitat vârstnicilor și persoanelor vulnerabile să stea în izolare pentru moment.

Profesorul Chris Whitty, ofițer medical principal pentru Anglia și consilier guvernamental, a arătat că persoanele care sunt izolate cu o simptomatologie blândă nu vor fi testați, testele fiind prioritizate pentru cazuri severe. De asemenea, în efectuare testelor nu se va mai ține cont nici de istoricul călătoriilor efectuate de persoanele suspecte de infectare.

În Marea Britanie, numărul îmbolnăvirilor depistate a ajuns la 590, iar al celor care au murit, la zece.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG