Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată


Bogdan Licu, procuror general interimar, a confirmat rechizitoriul în cazul Caracal
Bogdan Licu, procuror general interimar, a confirmat rechizitoriul în cazul Caracal

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a confirmat rechizitoriul procurorilor DIICOT și, astfel, Gheorghe Dincă, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea a opt infracțiuni.

Cele opt infracțiuni sunt: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni, potrivit unui comunicat al Parchetului General difuzat miercuri.

A fost trimis în judecată și Ştefan Risipiţeanu pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

,, (…) constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul”, precizează Parchetul General.

Vor fi continuate cercetările in rem în dosare disjunse, procurorii DIICOT anchetând infracțiuni de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

DIICOT a trimis luni la Parchetul General dosarul Caracal, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru a fi verificat în ce privește legalitatea și temeiniciea și pentru confirmare.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a constituit o echipă, formată din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control și al Secției de urmărire penală și criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, a anunțat atunci Parchetul General printr-un comunicat de presă.

Gheorghe Dincă s-a răzgândit săptămâna trecută și nu a mai recunoscut uciderea Luizei Melencu. Mai mult, el a încercat să-i pună pe anchetatori pe o pistă falsă, susținând că ar fi avut doi complici, un bărbat și o femeie, numai că, la verificarea numelor în baza de date, anchetatorii au găsit o singură femeie cu acest nume, a cărei descriere nu corespundea cu cea făcută de Dincă.

Citește și :

XS
SM
MD
LG