Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal. Opt polițiști sunt cercetați disciplinar, cel care a preluat apelul 112 nu l-a luat în serios


Protest în fața MAI. Polițiștii din cazul Caracal sunt acuzați că nu și-au făcut treaba.

Controlul făcut de Ministerul de Interne la IPJ Olt s-a lăsat cu cercetare disciplinară pentru opt polițiști implicați în cazul crimei de la Caracal. Cel care a preluat apelul de la 112, făcut de victimă, va fi anchetat de procurori, pentru că nu ar fi luat în serios situația.

Polițistul de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt, care a preluat apelurile la 112 făcute de Alexandra, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, nu ar fi luat în serios informațiile oferite de fată și nu s-ar fi implicat în demersurile de localizare a victimei, arată un raport preliminar al controlului făcut de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), după crimele de la Caracal.

MAI a decis deja cercetarea disciplinară a opt polițiști de la IPJ Olt, pentru modul în care și-au îndeplinit atribuțiile în acest caz. „În același timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza și dispune cu privire la situația de fapt reținută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112”, arată un comunicat de presă al MAI.

La sfârșitul săptămânii, ministrul de Interne Nicolae Moga i-a demis pe șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, pe șeful interimar al IPJ Olt și pe adjuncții acestuia, precum și pe șeful Poliției Caracal și pe adjunctul acestuia.

„Pe parcursul verificărilor Corpului de control al ministrului, au rezultat mai multe deficiențe, inclusiv pe linia exercitării actului managerial la nivelul conducerii IPJ Olt, care denotă o lipsă de implicare din partea factorilor de conducere ai inspectoratului în coordonarea efectivelor din subordine”, mai arată MAI.

Raportul complet va fi prezentat în ședința CSAT de marți, apoi va fi făcut public, mai arată MAI.

XS
SM
MD
LG