Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal. Procurorii au găsit telefonul Alexandrei și alte oase în curtea lui Dincă


Procurorii vor degaja obiectele din curtea lui Dincă.
Procurorii vor degaja obiectele din curtea lui Dincă.

Procurorii DIICOT au revenit vineri în casa din Caracal al lui Gheorghe Dincă, pentru a relua cercetările la fața locului, în prezența acestuia. Anchetatorii vor sparge gropile de beton găsite în în curte.

UPDATE: Anchetatorii au găsit telefonul Alexandrei Măceșanu, după ce suspectul de crimă Gheorghe Dincă le-a arătat unde l-a aruncat. În curtea acestuia, au mai fost găsite noi fragmente osoase, care vor fi analizate de anchetatori. Perchezițiile în curtea lui Dincă vor continua sâmbătă, a anunțat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

După o săptămână de la primele percheziții, anchetatorii au revenit la casa din Caracal a lui Gheorghe Dincă, pentru a continua cercetările, în prezența acestuia. Dincă este suspectat de omor, viol și trafic de minori, în cazul Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, două adolescente pe care le-a luat „la ocazie”, cu mașina, și le-a sechestrat.

Gropile de beton descoperite în curtea lui Dincă vor fi sparte, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

UPDATE: Oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă aparțin unei fete cu vârsta între 12 și 17 ani, conform raportului antropologic făcut de legiști, au spus surse din anchetă, pentru Digi24. Conform surselor Agerpres, oasele ar aparține unei fete de 15-17 ani.

Dincă a fost audiat timp de 9 ore la DIICOT, în noaptea de joi spre vineri, și și-a menținut declarațiile că le-a ucis pe cele două fete. Cu toate acestea, Dincă nu a fost în stare să îi conducă pe anchetatori la locurile unde s-ar afla rămășițele celor două fete, făcând declarații confuze, conform șefului DIICOT, Felix Bănilă.

Anchetatorii au luat decizia de a amâna testarea lui Dincă cu aparatul poligraf.

Ancheta a fost preluată de la DIICOT Craiova la structura centrală și este coordonată de șeful DIICOT, Felix Bănilă.

Șeful DIICOT a mai spus, într-o conferință de presă, miercuri, că există dubii în privința arderii presupusului cadavru al Alexandrei în casa suspectului. Procurorul-șef DIICOT a explicat că în curtea acestuia s-a găsit un arzător improvizat, care este înconjurat de un cilindru metalic, fără capac și fără fund, însă nu a dat detalii despre eficiența unei astfel de instalații artizanale în arderea unui corp uman.

Orice pistă este luată în calcul, iar anchetatorii lucrează inclusiv la varianta ca Luiza și Alexandra să mai fie încă în viață. Bănilă a spus că ambele adolescente sunt căutate internațional.

În legătură cu această variantă a anchetei, procurorul-șef al DIICOT a insistat, în răspunsul la mai multe întrebări, că ar periclita investigația în cazul în care ar oferi detalii.

„Se pare că a acționat singur, însă nu neglijăm existența unei rețele” de prostituție și a unor complici, a spus Bănilă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG