Linkuri accesibilitate

Continuă sancțiunile în USR: o excludere și alți trei membri suspendați pentru atacuri la persoană și ștergerea de informații confidențiale


Dan Barna, președinte USR, contestat de tot mai mulți membri din partid

USR a anunțat joi că Biroul Național a decis excluderea unui membru de partid și suspendarea între 3 luni și un an a altor trei membri, fiind acuzați că și-au calomniat colegii, au distribuit informații false sau că au lansat acuzații de fraudă la votul electronic pentru alegerea președintelui USR.

Cine și pentru ce a fost sancționat, potrivit USR

  • Claudia Postelnicescu – excludere: „Claudia Postelnicescu a făcut zeci de acuzații neprobate, atacuri la persoana, calomnii, atât pe grupurile interne, cât și pe profilul public. Unele postări au fost ulterior preluate și de presă. A culminat cu acuzațiile de miercuri de la o televiziune publică”.
  • Ciprian Lupaș – suspendare 3 luni: „A distribuit informații false, calomniatoare. Acuzațiile făcute de Ciprian Lupaș au fost ulterior preluate de întreaga presă. Ciprian Lupaș nu a făcut nicio revenire asupra afirmațiilor sale în sensul de a le retracta deși s-au dovedit false”.
  • Vișinel Bălan – suspendare 1 an: „A făcut acuzații de fraudă la votul electronic pentru alegerea președintelui USR. Aceste acuzații nu au fost niciodată probate. De asemenea a făcut acuzații de un grup infracțional în jurul președintelui USR, acuzații neprobate. Toate aceste acuzații au fost preluate ulterior de site-uri de presă sau pagini de Facebook. De asemenea, din poziția de membru BJ Giurgiu a jignit în mod repetat colegii”.
  • Daniel Giurcă - suspendare 6 luni și Cosmin Stoienoiu - suspendare 1 a: „Au șters fișiere cu informații confidențiale din baza de date a partidului. Este vorba de minutele ședințelor Biroului Național în care erau consemnate toate deciziile”.

Claudia Postelnicescu a reacționat, pe pagina de Facebook: "Da. Prostie fudulă, aroganţă. Îi excludem şi sancţionăm pe cei care ne arată mediocritatea şi prostia şi clamăm interesul partidului când de facto prostia e individuală, pe persoană fizică”.

La sfârșitul săptămânii trecute, decizia de a o exclude din partid pe Olimpia Ardelean, de la filiala Ilfov, a declanșat o revoltă în USR, câteva sute de membri semnând un protest și criticând acțiunile unui grup din jurul președintelui Dan Barna.

Dan Barna a spus atunci că decizia de excludere „s-a bazat pe niște sesizări ale unor colegi legate de injurii, de jigniri, iar pe de altă parte de postarea în ziua dinaintea votului a unui mesaj public pe care colegii mei l-au considerat nedrept față de munca și efortul lor din campanie”.

Am văzut că sunt câțiva colegi care au postat un mesaj de protest, de nemulțumitre, e normal să fie. E un partid viu, dinamic, dar trebuie să avem niște limite”, a mai spus Barna.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

VIDEO | Angajatii CFR protestează la Ministerul Transporturilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:32 0:00
XS
SM
MD
LG