Linkuri accesibilitate

Cătălin Nechifor (Pro România): Sunt mai mulți infectați la Suceava decât se raportează


Deputatul Pro România, Cătălin Nechifor

Deputatul Pro România Cătălin Nechifor, fost PSD, critică autoritățile care gestionează cazurile de coronavirus din România pentru că încurcă cifrele care raportează cazurile de COVID-19, neraportând de fapt cifra reală de infectări. Nichifor spune că se fac prea puține teste la Suceava, raportat la procentul de infectări din zonă (35%) și la cifra națională de teste - peste 70.000.

„S-au cam încurcat în cifre. Și cred că ne mint. Grupul de Comunicare Strategică anunța azi 1733 de cazuri la Suceava, cu 2 mai multe decât ieri. DSP-ul local infirmă și spune că astăzi sunt 1706 confirmați, cu 40 mai mulți decât ieri”, scrie Nechifor pe pagina sa de Facebook.

Ceea ce spune Nechifor este confirmat chiar de șefa DSP Suceava, Manuela Trifan, care a declarat pentru Monitorul de Suceava că în ultimele 24 de ore au avut loc într-adevăr 40 de infectări cu virusul SARS-CoV-2, dar ca nu-și explică diferența dintre realitatea din teren și cea din scriptele de la București.

Deputatul explică apoi, prin raportare la numărul de teste făcute, că, de fapt, la Suceava sunt mai mulți infectați de coronavirus decât sunt raportați.

”(...) dacă luam de bază ce spune directorul DSP Suceava referitor la numărul de teste făcute pentru Suceava, anume 6141, abia acum ne dăm seama de proporția minciunii. Simplu, sunt mulți pacienți pentru care s-au făcut mai multe teste, chiar 3 pentru o persoană externată, așa cum a fost și cazul lui Gheorghe Flutur. Tot din surse oficiale cunoaștem că s-au externat peste 400 de pacienți. Asta înseamă 1200 teste. Minim. Mai sunt câteva sute de teste rătăcite, încurcate, plimbate prin țară, dar să zicem că nu le luăm în calcul. Sumarizând reiese că unul din 3 teste la Suceava a fost pozitiv, în condițiile în care media globală este de peste 1 la 10, ceea ce înseamnă că la Suceava sunt mult mai mulți infectați decât cunosc, sau doresc să cunoască autoritățile. Testarea se face doar pentru persoanele care au avut contact cu cineva purtător și doar dacă sunt simptomatice. Concluzia e clară, manipularea e în floare la Suceava”, scrie Cătălin Nechifor.

Într-o discuție purtată cu Europa liberă, deputatul a atras atenția și asupra numărului mic de teste făcut la Suceava, focar cu peste 35% din cazuri din ponderea națională, unde s-au făcut doar puțin peste 6.000 de teste. Raportat la cifra totală de teste raportate, de 70.097, ar fi trebuit ca la Suceava să se facă de fapt circa 17.000 de teste.

Unirea Principatelor. Iași 2023
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:38 0:00
XS
SM
MD
LG