Linkuri accesibilitate

Donald Trump refuză prima invitație de a participa la o audiere în cadrul anchetei din Camera Reprezentanților


Președintele SUA Donald Trump
Președintele SUA Donald Trump

Casa Albă a comunicat, duminică, democraţilor din Camera Reprezentanţilor că preşedintele Donald Trump nu va participa și nici nu va trimite un avocat pentru prima audiere programată pentru miercuri, notează Mediafax, citând agenția de știri dpa. Consilierul juridic al Casei Albe, Pat Cipollone, a caracterizat ancheta ca fiind "foarte partizană".

Pat Cipollone a răspuns, într-o scrisoare de cinci pagini, solicitării congresmenilor, precizând că refuzul este motivat de faptul că "rămâne neclar dacă Comisia Juridică va acorda președintelui un proces echitabil prin audieri suplimentare".

Donald Trump va fi miercuri, în ziua audierii din Camera Reprezentanților, în Marea Britanie, unde participă la un summit NATO.

Cipollone a mai precizat că Administrația de la Casa Albă va răspunde separat, până vineri, dacă Trump intenționează să prezinte argumente de apărare în etapele ulterioare ale procedurii de punere sub acuzare.

Donald Trump a declarat, în noiembrie, că analizează posibilitatea de a depune mărturie în Camera Reprezentanţilor în cadrul anchetei care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii, sugerând că ar putea participa la audieri.

Chiar dacă nu am făcut nimic rău şi nu îmi place să ofer credibilitate acestei farse care nu respectă procedurile judiciare, îmi place ideea şi o voi analiza serios, pentru a face Congresul să fie din nou concentrat", declara atunci Donald Trump prin intermediul Twitter, referindu-se la posibilitatea de a depune mărturie în Camera Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG