Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Ponta și Dăncilă, salvatorii social-democrației autentice


Jocurile de gleznă ale liderilor coalitiei de guvernare continuă.

După ce Călin Popescu Tăriceanu a amenințat că părăsește corabia ”impotentă” a Puterii, Viorica Dăncilă a contraatacat cu negocieri bilaterale PSD-ProRomânia. Victor Ponta a devenit, prin racolarea parlamentarilor PSD, liderul politic capabil să încline balanța decisiv. UDMR s-a pronunțat clar împotriva sprijinirii actualului premier în condițiile în care ALDE pleacă de la guvernare.

​Autoproclamat drept singurul reprezentant al stângii autentice, lipsite de baroni locali și analfabeți funcționali, Ponta pare să fi uitat că înainte de conflictul cu Dragnea a avut prea puține reproșuri la adresa colegilor din PSD. Pe când se afla la cârma social-democraților și în fotoliul de la Palatul Victoria, aceiași baroni și analfabeți i se păreau foarte frecventabili. Oameni onești, muncitori, patrioți, cu frica lui Dumnezeu. Printr-o minune, Ponta a reușit după ieșirea forțată din PSD să separe grâul de neghină și să-i strângă pe toți acești „nepătați” la ProRomânia. Un partid nou-născut, curat și transparent ca termopanul spălat cu lichid de parbriz.

Chestiunea e că fostul premier nu vede absolut nicio problemă să guverneze alături de baroni și analfabeți, în condițiile impuse de ProRomânia și ALDE. Adică avându-l pe Tăriceanu drept candidat comun la prezidențiale. Salvatorul social-democratiei autentice ar sta la masa guvernării oricând cu hoții și incompetenții din PSD, dacă ar avea asigurată o porție consistentă de cașcaval.

„Unitatea stângii în jurul unei echipe de profesioniștii”, clamată de profesionistul Victor Ponta, s-ar traduce prin eliminarea echipei de profani din preajma premierului Dăncilă și înlocuirea acesteia cu echipa de genii din garnitura pregătită de ALDE-Pro România. Adică înlocuirea baronilor lor proști cu baronii noștri deștepți! În logica asta, ar mai rămâne ca Sebastian Ghiță, din respect pentru noul proiect politic, să se întoarcă în țară ca să joace baschet cu prietenul lui, Ponta.

Cotată de ultimul sondaj IMAS cu doar 7,5% din intențiile de vot (față de 41,7% în dreptul lui Iohannis), Viorica Dăncilă îi raspunde lui Ponta elegant și sincer, ca între social-democrați: ești „mincinos și duplicitar”. Deci rezultatul este clar. PSD-ul este contra ProRomânia și invers, indiferent de ce mai face Tăriceanu, iese sau rămâne în coaliție. Iar acesta este un lucru bun pentru țară și pentru democrație. Cu cât mai multe partide social-democrate care să se mănânce între ele, cu atât mai bine.

Și încă o concluzie pe care o tragem cu „ură însoțită de solidaritate”: nici Ponta și nici Tăriceanu nu vor reuși să distrugă mai mult din social-democrația românească decât a reușit Liviu Dragnea, indiferent dacă respectivii se aliază sau nu cu Dăncilă.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG