Linkuri accesibilitate

Roșia Today.Nicolae Moga, cel mai rapid ministru de interne din istoria României. A intrat, a văzut, a plecat. Cine urmează?  


Roșia Today
Roșia Today

Violatorul din Caracal a dat foc țării. S-a depășit recordul de viteză la demisii și de petiții la hectarul de net.

Se strâng semnături ca să fie dați jos toți: Dăncilă, Poliția, STS-ul, SRI-ul, Parlamentul, NATO, UE, KGB-ul. În marea asta de petiții, aș strânge semnături să fie dat jos din funcția de secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană. De ce? Nu știu exact, dar ce contează. Așadar „Jos Geoană!”. Apoi aș mai cere demisia lui Gigi Becali din funcția de patron al echipei FCSB, care aseară a mâncat bătaie acasă cu 0-2 de la FC Botoșani. Să notăm că, în focul evenimentelor, Mihai Stoica, mâna dreaptă a lui Becali, chiar și-a dat demisia, dar nu i-a fost acceptată. Uite, domnule, unul cu o urmă de demnitate!

Peste toate demisiile cerute a venit un val de fake news-uri. Aproape toată lumea s-a simțit datoare să citească și să transmită mai departe minciuni. Ba că protocoalele SRI ar fi salvat-o pe Alexandra, ba că aceste Coduri Penale și de Procedură Penală au dat aripi infractorilor și câte și mai câte. Mi-l și imaginez pe violatorul ăla cu față de monstru, la momentul votării în Parlament a acestor Coduri. S-a scărpinat în creștet, a mai ras o dușcă de rachiu făcut din elemenți de sudură și și-a spus: „Dom’le, eu eram un cetățean normal, până azi, la șaizeci și ceva de ani. Bă, dar când am citit Codul ăsta de Procedură Penală și am văzut cât de prost e făcut, m-am hotărât: mă fac violator!” El e de fapt un ticălos patologic, polițiștii niște incompetenți, procurorii niște funcționari speriați de anchetele interne și rezultatul este cel pe care-l vedem toți.

Dacă s-ar da curs la jumătate din aceste petiții, statul român ar intra în disoluție până diseară. Mai rămânea să vină Iliescu să ceară intervenția tancurilor sovietice, așa cum a făcut-o în decembrie ’89. Parcă prea a înnebunit toată lumea. Niște studii de psihologia infractorilor spun că în perioadele cu temperaturi ridicate, crește numărul violențelor. Pur și simplu canicula umflă mai tare tărâța în răufăcători. Dar vedem că s-a umflat rânza în tot omul de pe net. Iar pe net stă tot omul, pentru că așa sunt vremurile. Aveți mare grijă! Dacă cumva iubitul, iubita sau vreun prieten în care aveați încredere de multă vreme a scris ceva pe Facebook și nu sunt pe lungimea dvs. de undă, blocați-i, înjurați-i și nu vă mai întâlniți cu ei. Nu merită. Trebuie demiși.

Feministele ne-au explicat că de vină este patriarhatul, rușii ne-au explicat că de vină sunt americanii care au trimis soldați la noi ca să profite de naivitatea și frumusețea localnicelor, iar polițiștii ne-au explicat că de vină sunt procurorii.

Nu mai turnăm și noi gaz pe „fok news”, dar odată cu valul ăsta anarhist am mai observat ceva. Zilele astea trebuie depusă la fisc declarația unică. Termenul limită este 31 iulie. S-a prelungit din martie până acum fiindcă atunci le-a picat sistemul on-line de depuneri, pentru că toată lumea s-a înghesuit acolo în ultimele zile. Iar acum ghiciți ce? Iar a căzut sistemul și nu se mai pot depune declarațiile. Cam asta înseamnă disoluția statului și anarhia. Eu spun că, dacă am vrea să-i lovim undeva unde să-i doară, în loc de semnat petiții peste petiții, am putea face un lucru simplu: să nu mai plătim impozitele. Cum ar fi să văd politicieni, care încearcă să urce pe valul acesta de indignare, ieșind și anunțând: „Mă numesc Viorica Dăncilă sau Klaus Iohannis și, fiindcă statul nu este în stare să ofere niște site-uri funcționale cetățenilor care au treabă cu ANAF-ul sau Casa de Asigurări de Sănătate, am hotărât ca pe anul ăsta să nu mai plătească nimeni impozit.” Ei, cum ar fi? Dar nici Dăncilă, nici Iohannis și, mai trist, nici noi nu avem tupeul ăsta.

De asta, Roșia Today își dă demisia pentru a protesta astfel împotriva stării de fapt în general și a demisiei penibile a lui Nicolae Moga de la Interne, în special.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu opiniile Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG