Linkuri accesibilitate

Tudorel Toader pentru Roșia Today: ”Fără mine uitați ce pățesc. Dumnezeu nu bate cu parul. Am fost, sunt și voi fi complet nevinovat.”


Nici că putea găsi un moment mai bun ca să-și arate întreaga măsură a demagogiei politice. De teama unei reacții dure a opiniei publice după preconizata decizie a CCR pe tema modificării codului penal, Tudorel Toader a postat pe pagina de Facebook o serie de „simple precizări”.

​De data asta nu le-a mai șters după 30 de minute, cum obișnuia pe vremea când lucra la Palatul Victoria, însă a avut grijă să șteargă absolut toate comentariile cu tentă denigratoare.

În esență, fostul ministru a încercat să se disculpe potrivit sintagmei „nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase”, aruncând pisica moartă în curtea Parlamentului și a fostului președinte PSD Liviu Dragnea: modificările Legilor Justiției nu-i aparțin, fiind creația lui Florin Iordache și a comisiilor juridice din Parlament; dacă nu era Toader la Ministerul Justiției, în acest moment Dragnea ar fi fost grațiat și ar fi candidat le prezidențiale din partea PSD; același ministru curajos a refuzat să avizeze proiectul privind înființarea Fondului Suveran.

​Concluzia firească se desprinde de la sine. Timp de aproape un an Tudorel Toader a fost agent acoperit al Statului Paralel în guvernul Dăncilă, reușind să demoleze din interior strategia lui Dragnea de a-și subordona Justiția. Practic, ex-ministrului atât de hulit de opinia publică ar trebui să i se ridice o statuie! Fără Toader în fruntea Justiției, PSD-ul i-ar fi salvat de la pușcărie pe toți mafioții în frunte cu Dragnea.

Stupefiați după asemenea dezvăluiri-bombă, reporterii Roșia Today l-au contactat pe Tudorel Toader pentru a primi confirmarea faptului că respectiva postare de pe Facebook îi aparține și nu este opera unor hackeri plătiți de Kremlin. Iată ce ne-a declarat fostul ministru, în exclusivitate: „M-ați prins la plajă, sunt în Bulgaria, la Nisipurile de Aur, dar vă răspund la întrebare cu mare plăcere. Da, postarea pe Facebook îmi aparține! După o ievaluare foarte atentă a crimelor din Caracal, țin să precizez că guvernul Dăncilă ar trebui să demisioneze. Și eu am sunat la 112 de aici, din Bulgaria, ca să reclam calitatea slabă a berii bulgărești și am fost luat la mișto de agenții de serviciu. În altă ordine de idei, deși nu-mi place să admit, consider că președintele Iohannis a avut dreptate.

​Codurile penale au fost invalidate de CCR, așa cum bănuiam. Dacă lucrezi cu profesioniști ca domnul Florin Iordache, la ce te poți aștepta? N-au vrut să mă asculte când le-am spus să nu întindă coarda prea tare, că se rupe. Și s-a rupt. Mulțumesc lui Dragnea că m-a dat afară din Ministerul de Justiție la momentul oportun. Fără mine uitați ce pățesc. Dumnezeu nu bate cu parul. Am fost, sunt și voi fi complet nevinovat. Acum sunt la plajă și mă simt foarte bine. La revedere și vacanță plăcută vă doresc. Jos guvernul!”.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG